vragen bij schade

Veelgestelde vragen bij schade onderstaand kunt U een aantal veelgestelde vragen bij schade terugvinden.

FAQ Schade

Wanneer moet ik mijn schade melden
Het is van belang om een schade z.s.m. te melden. Dit is belangrijk zodat de schade zo snel  mogelijk afgewikkeld kan worden door de verzekeraar. Om een schade in behandeling te kunnen nemen heeft de verzekeraar het volgende nodig: Schadeformulier, indicatie van het schadebedrag, eventueel foto’s en een kopie van het politierapport.
Wanneer heb ik een eigen risico?
Een eigen risico is vaak van toepassing wanneer de eigen verzekering moet uitkeren. Het eigen risico staat vermeld op Uw polisblad en kunt U tevens terugvinden in de polisvoorwaarden. Is de tegenpartij schuldig aan het ongeval? Dan wordt het eigen risico verhaald op de tegenpartij. let op: bij jeugdige bestuurders kan het zo zijn dat er een extra jeugd eigen risico van toepassing is.

Bijvoorbeeld:
Vader heeft een autoverzekering lopen met een eigen risico van € 150,– bij Casco schades. Echter heeft de verzekeraar bepaalt in de polisvoorwaarden dat er een extra eigen risico geldt voor jeugdige bestuurders onder de 24 jaar (€ 250,–). Krijgt zoon of dochter een aanrijding met de auto van vader of moeder en is deze bijvoorbeeld 19 jaar oud dan is het totale eigen risico € 150,– + € 250,– = € 400,–. 

Ik heb ruitschade wat moet ik doen?
Heeft U ruitschade en bent U WA + Beperkt Casco of Casco verzekerd dan kunt U een afspraak maken met bijvoorbeeld Carglass of Autotaalglas. Het telefoonnummer kunt U tevens terugvinden op de groene kaart. Is Uw motorrijtuig alleen WA verzekerd dan valt ruitschade niet onder de dekking.
Waar en wanneer komt er een schade-expert?
De expert komt bij schade aan een motorrijtuig vaak bij de reparateur/ schadehersteller langs. Heeft U schade aan Uw inboedel of opstal dan kom te de expert op Uw woonadres de schade opnemen. Wanneer er een expert langskomt is o.a. afhankelijk van het schadebedrag, de leeftijd van het object en overige zaken. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of de hoogte van de expertisegrens.
De tegenpartij is schuldig aan het ongeval en ik ben WA / beperkt casco verzekerd wat kan ik doen?
Heeft U een ongeluk gehad met bijvoorbeeld Uw auto, motor of bromfiets en bent U alleen WA verzekerd? Dan dient de schade verhaald te worden op de tegenpartij als deze schuldig is aan het ongeval. In dit soort gevallen wikkelt de verzekeraar van de tegenpartij de schade met U verder af. Uiteraard kunt U ook gebruik maken van Uw rechtsbijstandverzekering en de schade hier aanmelden. De rechtsbijstandverzekering verhaald dan voor U de schade en regelt expertise e.d.

Direct een schade melden?

Schade melden
Inloggen polismap