Woonhuisverzekering vergelijken

 • Vergelijk woonverzekering binnen 3 minuten
 • Profiteer van exclusieve kortingen
 • Ook telefonisch bereikbaar
 • Altijd inzicht door middel van de gratis polisapp
 • 24 uur per dag 7 dagen per week aanvragen
 • Altijd een goedkope woonhuisverzekering

Woonhuisverzekering vergelijken

Woonhuisverzekering vergelijken? Vergelijk woonhuisverzekeringen via onderstaande vergelijker. Door gebruik te maken van van de herbouwwaardemeter krijg je garantie tegen onderverzekering! Dit voorkomt problemen en discussie bij een eventuele schade.

Met een woonhuisverzekering verzeker je het gebouw (de opstal) wil je ook dekking voor bijvoorbeeld je inboedel of aansprakelijkheid kies dan voor een pakketverzekering.

Vragen of hulp nodig?
Neem contact met ons op.

Goedkoopste woonhuisverzekering afsluiten

Woonhuisverzekering vergelijken waarom?

Door een vergelijking te maken van je woonhuisverzekering kun je besparen op de premie van je opstalverzekering. Vergelijk woonhuisverzekering op dekking, premie en voorwaarden. Een goede vergelijking maken voor de beste woonhuisverzekering is dan ook zeer eenvoudig.

Dekkingen woonhuisverzekering?

Extra uitgebreide dekking

 • blikseminslag,
 • schroei-, zeng- en smeltschade
 • storm,
 • olie, rook en roet
 • diefstal, inbraak of poging daartoe
 • vandalisme
 • plundering, rellen en opstootjes
 • water dat onvoorzien uit leidingen stroomt alsmede hak- en breekwerk dat verricht moet worden om een defect in die leidingen op te sporen, water dat via de begane grond of de openbare weg binnenstroomt, water dat komt uit een defect aquarium of waterbed
 • aanrijding en aanvaring
 • omvallen van bomen, kranen en heistellingen.

Meest uitgebreide dekking (all-risk dekking)
Dekt alle overige van buitenkomende onheilen.

Wat is niet verzekerd op een opstalverzekering?

 • Schade aan glas dient vaak extra meeverzekerd te worden
 • Eigen gebrek of bederf
 • Neerslag binnengedrongen door openstaande ramen en deuren
 • Schade ten gevolge van achterstallig onderhoud, slijtage en constructiefouten.
 • Schade door overstromingen;
 • Schade door aardbevingen;
 • Schade door molest (oorlogsgeweld);
 • Schade door atoomkernreacties.

Veelgestelde vragen woonhuisverzekering

Onderstaand een overzicht van verschillende vragen bij een woonhuis of opstalverzekering staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen woonhuisverzekeringen

1Ben ik direct verzekerd als Ik een woonhuisverzekering aanvraag?

Ben ik direct verzekerd als ik een woonhuisverzekering aanvraag?

Na het aanvragen van een woonhuisverzekering ontvang je vaak een voorlopige dekking. Met deze dekking ben je voorlopig verzekerd. Het kan zijn dat de verzekeraar nog aanvullende vragen heeft in verband met het bouwaard of bijvoorbeeld belendingen zoals risico verhogende bedrijvigheid naast de woning.

Heb je geen voorlopige dekking ontvangen?

Heb je geen voorlopige dekking ontvangen dan komen wij binnen 1 werkdag terug op de aanvraag. Het kan zijn dat de verzekeraar vragen heeft over bijvoorbeeld het schade of betalingsverleden. Wil de verzekeraar je niet accepteren dan ontvang je vaak een afwijzing met een alternatief aanbod van bijvoorbeeld de vereende.

2Is een woonhuisverzekering verplicht?

Woonhuisverzekering verplicht

Is een woonhuisverzekering verplicht?

Nee het is in Nederland niet verplicht (vanuit de wet gezien)om een woonhuisverzekering af te sluiten. Heb je een hypotheek afgesloten voor je woning dan stellen de meeste geldverstrekkers wel als eis dat het woonhuis verzekerd is voor bijvoorbeeld brandschade of waterschade. Met een woonhuisverzekering is je opstal inclusief eventueel garage of loods verzekerd.

Waarom zou ik mijn woonhuis dan verzekeren?

De meeste Nederlanders zullen bij totaalverlies van de woning niet uit eigen middelen een nieuwe woning kunnen kopen. Het is dus erg verstandig om een goede woonhuisverzekering af te sluiten. De dekking van een woonhuisverzekering kun jezelf bepalen bijvoorbeeld dekking voor schade door: brand / storm of waterschade ook sneeuwdruk of andere ongemakken is te verzekeren op een opstalverzekering.

3Welke verzekeringen heb ik nog meer nodig naast een woonhuisverzekering?

Andere verzekeringen naast woonhuisverzekering

Welke verzekeringen zijn er nog meer naast een woonhuisverzekering?

Met een opstalverzekering of woonhuisverzekering worden de onroerende zaken verzekerd. Of zoals wij vaak zeggen de goederen die voor permanent gebruik zijn en niet verhuisd kunnen worden. Denk hier aan alles wat aard en nagelvast is en behoort tot de woning. Bijvoorbeeld een schutting, berging, vast parket, tegels etc.

Roerende zaken goederen die U kunt verhuizen

De roerende zaken zoals spullen die je mee kan nemen vallen onder een inboedelverzekering en zijn dus niet gedekt onder de opstalverzekering. Voor de roerende zaken zoals kleding, audio-visueel apparatuur, computers, meubels enzovoorts dient dan ook een aparte inboedelverzekering afgesloten te worden.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren dek je het aansprakelijkheidsrisico af van bijvoorbeeld jezelf, je partner, kinderen of je huisdier.

4Heb ik een garantie tegen onderverzekering?

Garantie tegen onderverzekering woonhuisverzekering

Wat is garantie tegen onderverzekering bij een woonhuisverzekering?

Verzekeraars verlenen een garantie tegen onderverzekering bij het invullen van een herbouwwaardemeter. Indien men ervoor kiest om gebruik te maken van een herbouwwaardemeter dan verleend men deze garantie voor een periode van 5 jaar.

En als ik geen herbouwwaardemeter invul?

Maakt U geen gebruik van een herbouwwaardemeter dan dient Uzelf het verzekerde bedrag te bepalen. In dit geval gaat de garantie tegen onderverzekering niet op.

Schade en geen garantie tegen onderverzekering?
Bij schade bepaald een expert of de verzekerde som in verhouding staat tot de werkelijke waarde van het pand/ woning. Mocht de expert vaststellen dat het pand bijvoorbeeld een werkelijk waarde vertegenwoordigd van € 350.000,-- en is het pand voor € 250.000,-- verzekerd dan is er sprake van onderverzekering.

Vaststelling schade bij onderverzekering

Het bedrag bij schade wordt in dit geval als volgt vastgesteld:
Verzekerde waarde / Werkelijke waarde * schadebedrag = maximale uitkering
Bijvoorbeeld: Schadebedrag bedraagt € 40.000,--
(Verzekerde waarde) 250.000 / (werkelijke waarde) 350.000 * (schadebedrag) 40.000 = € 28.571,-- maximale uitkering.

5Hoe bepaal je de verzekerde som bij een woonhuisverzekering?

Verzekerd bedrag woonhuisverzekering

Wat is het verzekerd bedrag bij een woonhuis of opstalverzekering?

Het verzekerde bedrag bij een opstalverzekering of woonhuisverzekering is de herbouwwaarde. Met herbouwwaarde bedoelen ze het bedrag dat benodigd om het pand/ de woning te herbouwen in dezelfde staat. De herbouwwaarde is dus eigenlijk de waarde van de woning minus de grondprijs.

Vaststelling herbouwwaarde:

De herbouwwaarde wordt vastgesteld door een zogenaamde herbouwwaardemeter. De herbouwwaardemeter bepaald de waarde van het pand door
een aantal punten te geven aan het type van de woning, en hieraan een bepaalde waarde per per kubieke meter aan te geven.

Bijvoorbeeld: 500 m3 X 750 (twee onder 1 kap)= € 375.000,–

Vaste verzekerde waarde

Er zijn verzekeraars die het pand tot een bepaalde waarde verzekeren op premier risque basis hierbij verzeker je de woning tot bijvoorbeeld 1.000.000,-- euro.

Meer veelgestelde vragen

Vergelijk woonhuisverzekering de voordelen

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Woonhuis verzekeren met korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 goedkope woonhuisverzekering afsluiten
snel een polis inluis

Snel geregeld

Woonhuisverzekering afsluiten binnen 3 minuten
compare

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten

Vergelijk woonhuisverzekering, hoe werkt het?

Bereken je premie

Bereken je woonhuisverzekering

Vergelijk premies

Vergelijk woonhuisverzekering

Verzend je aanvraag

Verstuur je aanvraag

Polis

Na acceptatie volgt de polis

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten via premie-vergelijken.nl. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen bij de beste verzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag en op zaterdag Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijkheid

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team/ adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties:

 • AFM vergunningnr: 12015590
 • KIFID 300.010557
 • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen maken wij gebruik van een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke U invoert op premie-vergelijken.nl versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via premie-vergelijken.nl een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die benodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via premie-vergelijken.nl bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via premie-vergelijken.nl een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. De getoonde verzekeraars geven ons een vergoeding omdat zij op premie-vergelijken.nl vermeld staan. Premie-vergelijken.nl heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer.