Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven wordt vaak door ondernemers en bedrijven afgesloten om de risico's af te dekken met betrekking tot de aansprakelijkheid. In verzekeringsland wordt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook wel getypeerd als AVB. Via premie-vergelijken.nl is het mogelijk om de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven te vergelijken bij verschillende verzekeraars.

Wat is een AVB?

Wat is nu een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven ofwel AVB? De AVB dekt schade die je toebrengt aan derden maar ook schade die veroorzaakt wordt door personeel en werknemers van je bedrijf, ook is vaak de risicoaansprakelijkheid gedekt voor bijvoorbeeld je bedrijfspand.De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook wel bekend als AVB, geeft dekking bij zowel zaakschade als letselschade.

Verzekerde som bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De verzekerde som is vaak gemaximeerd tot bijvoorbeeld € 2.500.000,-- per gebeurtenis daarnaast geldt er vaak een eigen risico van bijvoorbeeld € 250,-- per gebeurtenis. Daarnaast hanteren de meeste verzekeraars een maximale aanspraak per jaar dit bedrag is verschillend per verzekeraar.

Wat is gedekt op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Bijvoorbeeld:

Je gaat bij een klant op bezoek en stoot een vaas om, of je bent op bezoek bij een klant en stoot een kopje koffie om waardoor de vloerbedekking ernstig beschadigd raakt. Voor dit soort schades kun je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten. Maar ook voor bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van een bedrijfspand die schade toebrengt aan een willekeurige voorbijganger. Ook letsel onderling tussen (werknemers) is gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

Premie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De premies voor een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven verschillen per onderneming. De premie voor een AVB is o.a. afhankelijk van de volgende factoren.

  • Omzet van het bedrijf
  • Aantal werknemers / loonsom
  • Omvang en soort bedrijf/ werkzaamheden
  • Wat is de afzetmarkt van het bedrijf
  • Hoogte van het gekozen eigen risico.
  • Gewenste verzekerde som

De premie bestaat uit een zogenaamde voorschotpremie door middel van een na-verrekening wordt de definitieve premie per jaar vastgesteld. Dit doen verzekeraars n.a.v. de aangeleverde cijfers zoals omzet, jaarloon, aantal werknemers enzovoorts

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Geef je echter een verkeerd advies dan biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in veel gevallen een uitkomst. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dan ook vaak erg geschikt voor beroepen waarbij klanten "zuivere vermogensschade"oplopen. Met zuivere vermogensschade wordt bedoeld dat de klant direct financiële schade heeft. Voorbeelden hiervoor zijn bijvoorbeeld het geven van een verkeerd advies waardoor de klant schade heeft. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt dan ook vaak afgesloten voor adviserende beroepen zoals notarissen, accountants, architecten etc.

Wat is niet verzekerd op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

  • Schade door opzet
  • Milieuschade
  • Schade zonder dat er sprake is van schade aan personen/ zaken
  • Schade door motorrijtuigen/ lucht/vaartuigen

Is een AVB echt noodzakelijk en voor wie is deze bedoelt?

Ja, een goede zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is een absolute must voor iedere onderneming. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dek je namelijk enorme risico's af om een eventueel faillissement te voorkomen. Sommige opdrachtgevers eisen vaak bij zzp-ers of onderaannemers dat zij beschikken over een goede AVB.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor alle soorten ondernemingen, zoals een Eenmanszaak, BV, NV, ZZP-er, MKB-er

Hoe werkt het vergelijken en afsluiten?

Bereken je premie

Vergelijk premies

Verzend je aanvraag

Polis

Sinds 2008 bieden wij verzekeringen aan via internet. De oorspronkelijke oprichting van ons kantoor heeft in 1990 plaatsgevonden.

Ons kantoor heeft meerde deskundige adviseurs in dienst die U kunnen helpen bij het kiezen van de juiste verzekering tegen een voordelig tarief.

Wij zijn aangesloten bij de AFM (vergunningen) en KIFID

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om verschillende een premievergelijking van verschillende verzekeringen te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Meer informatie over execution only:

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid premievergelijking?

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Over de vergelijking?

Om de premievergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs van de verzekering, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen bekijken en een vergelijking maken. Tevens kunt U een vergelijking maken op basis van polisvoorwaarden en het eigen risico van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten?

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer. | of neem een kijkje op onze website www.mathekuijpers.nl