Slide Zakelijke verzekeringen
vergelijken en afsluiten
Premie vergelijken Direct zakelijke verzekeringen vergelijken en afsluiten
Zakelijke verzekeringen
vergelijken en afsluiten
Premie vergelijken

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven wordt vaak door ondernemers en bedrijven afgesloten om de risico's af te dekken met betrekking tot de aansprakelijkheid. In verzekeringsland wordt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook wel getypeerd als AVB. Via premie-vergelijken.nl is het mogelijk om de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven te vergelijken bij verschillende verzekeraars. Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijf in het mkb pakket voor ondernemers.

Wat is een AVB?

Wat is nu een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven ofwel AVB? De AVB dekt schade die je toebrengt aan derden maar ook schade die veroorzaakt wordt door personeel en werknemers van je bedrijf, ook is vaak de risicoaansprakelijkheid gedekt voor bijvoorbeeld je bedrijfspand.De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook wel bekend als AVB, geeft dekking bij zowel zaakschade als letselschade.

Premie vergelijken aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven via onderstaande vergelijker. Maak gebruik van onze opzegservice om je huidige verzekering te beëindigen.

Hulp of vragen?Neem dan contact met ons op.

Verzekerde som bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De verzekerde som is vaak gemaximeerd tot bijvoorbeeld € 2.500.000,-- per gebeurtenis daarnaast geldt er vaak een eigen risico van bijvoorbeeld € 250,-- per gebeurtenis. Daarnaast hanteren de meeste verzekeraars een maximale aanspraak per jaar dit bedrag is verschillend per verzekeraar.

Wat is gedekt op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Bijvoorbeeld:

Je gaat bij een klant op bezoek en stoot een vaas om, of je bent op bezoek bij een klant en stoot een kopje koffie om waardoor de vloerbedekking ernstig beschadigd raakt. Voor dit soort schades kun je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten. Maar ook voor bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van een bedrijfspand die schade toebrengt aan een willekeurige voorbijganger. Ook letsel onderling tussen (werknemers) is gedekt op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Premie aansprakelijkheidsverzekering bedrijf

De premies voor een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven verschillen per onderneming. De premie voor een AVB is o.a. afhankelijk van de volgende factoren.

 • Omzet van het bedrijf
 • Aantal werknemers / loonsom
 • Omvang en soort bedrijf/ werkzaamheden
 • Wat is de afzetmarkt van het bedrijf
 • Hoogte van het gekozen eigen risico.
 • Gewenste verzekerde som

De premie bestaat uit een zogenaamde voorschotpremie door middel van een na-verrekening wordt de definitieve premie per jaar vastgesteld. Dit doen verzekeraars n.a.v. de aangeleverde cijfers zoals omzet, jaarloon, aantal werknemers enzovoorts

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Geef je echter een verkeerd advies dan biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in veel gevallen een uitkomst. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dan ook vaak erg geschikt voor beroepen waarbij klanten "zuivere vermogensschade"oplopen. Met zuivere vermogensschade wordt bedoeld dat de klant direct financiële schade heeft. Voorbeelden hiervoor zijn bijvoorbeeld het geven van een verkeerd advies waardoor de klant schade heeft. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt dan ook vaak afgesloten voor adviserende beroepen zoals notarissen, accountants, architecten etc.

Wat is niet verzekerd op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

 • Schade door opzet
 • Milieuschade
 • Schade zonder dat er sprake is van schade aan personen/ zaken
 • Schade door motorrijtuigen/ lucht/vaartuigen

Is een AVB echt noodzakelijk en voor wie is deze bedoelt?

Ja, een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een absolute must voor iedere onderneming. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dek je namelijk enorme risico's af om een eventueel faillissement te voorkomen. Sommige opdrachtgevers eisen vaak bij zzp-ers of onderaannemers dat zij beschikken over een goede AVB.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor alle soorten ondernemingen, zoals een Eenmanszaak, BV, NV, ZZP-er, MKB-er

Waarom een premie vergelijken AVB?

Door het vergelijken van een avb kun je besparen op de kosten voor je aansprakelijkheidsverzekering bedrijven. Daarnaast zijn er grote verschillen op het gebied van een avb verzekering. Via premie-vergelijken is het mogelijk om een offerte op te vragen en de verzekering op basis van polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken op dekking. Een premie avb aanvragen is heel eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld.

Onze voordelen voor de aansprakelijkheidsverzekering.

Exclusieve kortingen

Profiteer van exclusieve kortingen

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 zijn wij online actief

Snel geregeld

Snel een polis in huis

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten

logo-allianz-1 allianz-global-1 amlin logo-arag-1 volmachten-Ansvar_125x70 asr-1 avero_achmea_logo besured bovemij volmachten-Chubb_125x70 covea-1 volmachten-Hiscox_125x70 intrasurance klaverblad markel nationale-nederlanden Zorgverzekering reaal torus turien-1 unigarant unive zorgverzekering de_vereende_full-copy logo volmachten-Zurich_125x70

Hoe AVB vergelijken en afsluiten?

Bereken je premie

Bereken premie aansprakelijkheidsverzekering bedrijf

Vergelijk premies

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Verzend je aanvraag

Keuze gemaakt verstuur dan je aanvraag

Polis

Ontvang een polis na accepatie door de verzekeraar

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten via onze website. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over Premie-vergelijken.nl

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen voor de beste verzekering die past bij hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijk

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team van deskundige adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt u vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij:

 • AFM vergunningnr: 12015590
 • KIFID 300.010557
 • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om uw gegevens te beveiligen gebruiken wij een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke u invoert op onze webpagina versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van je financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien u ervoor kiest om via deze website de verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor de verzekering en voert u de benodigde gegevens voor een aanvraag zelf in. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht u kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft u liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor u bij het afsluiten van de verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij u diverse handige tools om een premievergelijking van uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij u hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor u in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt u bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt u de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen gebruiken wij een koppeling van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze site een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . De getoonde verzekeraars bieden deze vergoeding aan omdat zij op onze site vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan u kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer.