Caravanverzekering

Vergelijk caravanverzekering

 • Caravanverzekering vergelijken
 • Bereken de premie, vergelijk de dekkingen en voorwaarden
 • Sluit de goedkoopste caravanverzekering af met online korting
 • Verzeker ook je luifel, inboedel en andere accessoires mee

Vragen? of hulp nodig? Neem contact met ons op.

Dekkingen en soorten caravanverzekeringen

Wat is verzekerd?  Brand/ Diefstal / Storm Dagwaarde dekking Nieuwwaarde dekking
Geschikt voor caravans:  ouder dan 10 jaar  5- 10 jaar  0-7 jaar
Brand
Diefstal
Storm
Hagelschade Apart mee te verzekeren Apart mee te verzekeren Apart mee te verzekeren
Aanrijdingsschade
Blikseminslag
Schade door vandalisme
Schade door botsen/ slippen/ van de weg raken/ omslaan

Extra's om mee te verzekeren:

 • Luifel / voortent
 • Inboedel / inventaris
 • Hagelschade

Beveiligingseisen:

Veel verzekeraars eisen vaak dat de caravan is voorzien van een goedgekeurd NCP/SCM/TNO koppelingslot of wielklem voor meer informatie over welk slot voor U van toepassing is verwijzen wij U naar de polisvoorwaarden welke U terug kunt vinden in onze rekenmodules.

Vragen caravanverzekeringen

Ben ik direct verzekerd?
Ja, na het aanvragen van een verzekering voor de caravan via onze website ontvang je een e-mail met een dekkingsbevestiging. Met een voorlopige dekking ben je voorlopig verzekerd totdat de verzekeraar de aanvraag heeft geaccepteerd of heeft afgewezen.
Is een caravanverzekering verplicht?
Nee een verzekering voor je caravan is niet verplicht. Een verzekering sluit je af voor schade aan de caravan zelf, zoals inbraak, storm, brandschade of aanrijdingsschade. Een Caravan valt namelijk tijdens vervoer standaard onder de dekking van het trekkende voertuig/ autoverzekering. Bij het handmatig verplaatsen van de caravan valt deze onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.
Hoe kan ik mijn huidige verzekering opzeggen?
Via onze opzegservice kun je direct een opzegkaartje afdrukken/ laten mailen zodat je de verzekering bij je huidige verzekeraar kunt opzeggen. Uiteraard is het ook mogelijk om de verzekering op te zeggen bij verkoop van de caravan.
Zijn de spullen / huisraad die in de caravan liggen ook meeverzekerd?
Nee spullen die in de caravan liggen zijn niet standaard meeverzekerd. Tegen een premietoeslag kun je deze spullen alsnog meeverzekeren.
Is mijn voortent/ luifel verzekerd?
Nee, dit is niet standaard gedekt op een verzekering. Wil je de luifel of voortent meeverzekeren dan is dit mogelijk tegen een premietoeslag.
Is een caravanverzekering verplicht?
Nee een caravanverzekering is niet verplicht. je caravan verzeker je om eventuele financiële gevolgen af te dekken als de caravan beschadigd of verloren gaat. Als een caravan gekoppeld zit aan een trekkend voertuig dan valt het aansprakelijkheidsrisico van de caravan onder de verzekering van het trekkend voertuig. (bijvoorbeeld de autoverzekering)Wordt de caravan met de hand verplaatst en veroorzaak je hierbij schade aan anderen/ derden dan valt dit onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Tips Goedkoopste caravanverzekering afsluiten

Onderstaand enkele handige tips voor Uw caravanverzekering:

1. Beveiliging

De caravan moet voorzien zijn van een SCM/TNO goedgekeurd anti-diefstalsysteem wielklem, disselslot in geval van diefstal.

Voor meer informatie over de soorten sloten die verkrijgbaar zijn op de markt verwijzen wij U naar Uw caravandealer/ leverancier.

2. Groene kaart caravan

In Nederland worden aanhangwagen en caravans (WA) meeverzekerd op de groene kaart van de autoverzekering. Op de groene kaart van de autoverzekering moet dan de code AF staan.

Caravans boven de 750kg of met een eigen kenteken:

In sommige landen heeft U een aparte groene kaart nodig voor Uw caravan, dit is het geval als de caravan boven het gewicht uitkomt van 750 kg. De landen waarbij dit verplicht is, zijn o.a. Polen, Duitsland en Spanje. In andere europese landen heeft u geen aparte groene kaart nodig voor Uw caravan.

Hoe werkt het caravanverzekering afsluiten?

 • Vergelijk premies en voorwaarden
 • Kies de gewenste verzekeraar
 • Verzeker eenvoudig aanvullende dekkingen/ accessoires mee
 • Vraag de gewenste verzekering aan
 • Na het aanvragen volgt er een mail
 • Na acceptatie volgt de polis

Premie caravanverzekering?

Hoe wordt de premie bepaald voor een caravanverzekering? De premie van een caravanverzekering is afhankelijk van de volgende factoren.

 • Soort caravan merk/type
 • Gewenste dekking
 • Regio waarin men woonachtig is
 • Hagel wel of niet meeverzekeren
 • Hagelbestendig dak
 • De nieuwwaarde en aanschafwaarde
 • Gewenst eigen risico

Vergelijk caravanverzekering op prijs dekking en voorwaarden

Over premie vergelijken

Polisvoorwaarden caravanverzekering

Onderstaande enkele polisvoorwaarden van caravanverzekeringen

Mathe kuijpers assurantien en hypotheken b.v. Sinds 2008 bieden wij verzekeringen aan via internet. De oorspronkelijke oprichting van ons kantoor heeft in 1990 plaatsgevonden.

Ons kantoor heeft meerde deskundige adviseurs in dienst die U kunnen helpen bij het kiezen van de juiste verzekering tegen een voordelig tarief.

Wij zijn aangesloten bij de AFM (vergunningen) en KIFID

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Meer informatie over execution only:

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs van de verzekering, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer. | of neem een kijkje op onze website www.mathekuijpers.nl