Goedkope brommobielverzekering afsluiten

Goedkoopste brommobielverzekering vergelijken? Via onderstaande vergelijker kun je heel eenvoudig de premie voor je brommobiel vergelijken en afsluiten bij verschillende verzekeraars 24 uur per dag 7 dagen per week. Je brommobiel verzekeren kan binnen 3 minuten op premie-vergelijken.nl.

Vergelijk brommobielverzekering met korting!

Verzeker de rechtsbijstand en inzittenden eenvoudig mee, wil je een verzekering tegen diefstal dan is een goedgekeurd slot (art-klasse 3/4) verplicht.

Hulp nodig of vragen?
Neem contact met ons op.

Premie brommobielverzekering berekenen? Premie-vergelijken.nl

Veelgestelde vragen brommobielverzekering

Onderstaand een overzicht van veelgestelde vragen bij een verzekering voor je brommobiel.

Top 10 vragen verzekering brommobiel

1Ben ik direct verzekerd als ik een brommobielverzekering afsluit?

Ben ik direct verzekerd als ik een brommobielverzekering aanvraag?

Ja, na het aanvragen van een brommobielverzekering ontvangt u per mail een bevestiging met een voorlopige dekking. Met deze voorlopige dekking bent u voorlopig verzekerd tot het moment van acceptatie of afwijzing door de verzekeraar. Na acceptatie volgt de polis en groene kaart.

Geen voorlopige dekking ontvangen?

Heb je geen voorlopige dekking ontvangen voor je brommobielverzekering dan kan het zijn dat de verzekeraar nog aanvullende vragen heeft over bijvoorbeeld het schadeverleden of iets dergelijks. Wij nemen in dat geval binnen 1 werkdag contact met je op.

2Ben ik verplicht om mijn brommobiel te verzekeren?

Is het verplicht om mijn brommobiel te verzekeren?

Ja, in Nederland ben je verplicht om je brommobiel minimaal WA te verzekeren. Je dient een brommobielverzekering af te sluiten zodra de brommobiel op je naam staat bij het RDW. Heb je geen geldige verzekering afgesloten voor je brommobiel dan kan je daarvoor een boete krijgen van +/- € 400,--. Met een WA dekking ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Wil je je brommobiel ook tegen schade verzekeren zoals bijvoorbeeld diefstal kies dan voor een WA + Beperkt Casco dekking of WA + Casco dekking.

3Moet ik een goedgekeurd slot hebben??

Moet ik een goedgekeurd slot hebben voor mijn brommobielverzekering?

In principe is het altijd verstandig om je brommobiel goed op slot te zetten. De meeste verzekeraars hebben als eis dat bij een diefstaldekking de brommobiel minimaal op slot moet staan met een goedgekeurd slot. ART- klasse 3 of 4 goedgekeurd. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van je brommobielverzekering. Stond de brommobiel niet op slot met een goedgekeurd slot bij diefstal dan kan het zijn dat je geen uitkering ontvangt. Vraag bij je rijwielhandel of reparateur na welke sloten goedgekeurd zijn om problemen te voorkomen.

4Ben ik verzekerd met een opgevoerde brommobiel/ brommer?

Ben ik verzekerd als mijn brommobiel is opgevoerd?

Nee, de meeste verzekeraars hebben een uitsluiting in de polisvoorwaarden staan dat schade ontstaan met een opgevoerde brommobiel niet verzekerd is.

5Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken?

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken op mijn brommobielverzekering?

Schadevrije jaren bouw je op gedurende de looptijd van een motorrijtuigenverzekering als er sprake is van no-claim korting. Hanteert de verzekeraar geen no-claimkorting dan kan het zijn dat er ook geen schadevrije jaren worden toegepast/ geregistreerd.

Ik heb schadevrije jaren op mijn auto of motorverzekering kan ik deze gebruiken?

Heb je reeds een lopende auto of motorverzekering dan kun je deze jaren niet nogmaals gebruiken op je brommobielverzekering. Je kunt schadevrije jaren namelijk pas gebruiken als de autoverzekering of motorverzekering is beëindigd. Hierbij mag de verklaring niet ouder zijn dan 3 jaar. Bij brommobielverzekeringen is het daarnaast ook zo dat de schadevrije jaren daarna vaak niet meer gebruikt kunnen worden op de autoverzekering. Bedenk dus van te voren goed of je de jaren van een beeindigde autoverzekering wil inbrengen op je bromfietsverzekering.

Roy-data en schadevrije jaren

Schadevrije jaren voor je auto of motor worden geregistreerd in de database ROY-DATA. Bij een brommobiel of bromfietsverzekering worden deze vaak niet geregistreerd in ROY-DATA maar verstrekt in fysieke vorm op papier of digitaal. Heb jij dus een oude bromfiets of brommobielverzekering gehad dan kun je deze jaren gebruiken door de no-claimsverklaring aan te leveren.

6Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart?

Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart voor mijn brommobielverzekering?

Na het afsluiten van een brommobielverzekering en acceptatie door de verzekeraar ontvang je vaak digitaal de polis en groene kaart. Mocht je gekozen hebben voor een papieren variant dan volgt deze binnen 3 tot 5 werkdagen.

7Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten?

Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten bij een brommobielverzekering?

Er zijn verschillende aanvullende dekkingen die je af kunt sluiten naast je brommobielverzekering zoals:

 • Ongevallenverzekering voor opzittenden. Biedt dekking bij overlijden en blijvende invaliditeit van bestuurder en passagier.
 • Rechtsbijstandverzekering geeft dekking voor het verhalen van een schade op een derde/ tegenpartij

8Ik gebruik mijn brommobiel niet moet ik hem dan toch verzekeren?

Ik gebruik mijn brommobiel niet meer hij staat in de schuur/ garage.

Gebruik je de brommobiel al een tijdje niet meer en staat deze onaangeraakt in de schuur dan moet je de brommobiel toch verzekeren zolang het kenteken op je naam staat. Als je het kenteken laat schorsen kun je wel onder de verzekeringsplicht uitkomen. Stuur dan het schorsingsbewijs naar ons op.

Na 1 jaar schorsing

Let op heb je een schorsing doorgegeven dan wodt de schorsing na 1 jaar automatisch ongedaan gemaakt en het kenteken wederom aangemeld bij het RDW. Je moet de brommobiel dan opnieuw verzekeren of opnieuw in schorsing plaatsen bij het RDW.

9Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen of beeindigen of overstappen?

Hoe kan ik mijn brommobielverzekering opzeggen of beeindigen?

Normaal gesproken is de looptijd van een brommobielverzekering 1 jaar. Na 1 jaar kun je, je huidige verzekering opzeggen of beeindigen met een opzegtermijn van 30 dagen.Na die 30 dagen kun je dan een nieuwe verzekering afsluiten bij een andere verzekeraar.

Verkoop brommobiel

Heb je je brommobiel verkocht dan kun je de brommobielverzekering beeindigen door middel van een vrijwaringsbewijs. Het enige wat je dan moet doen is een kopie opsturen van je vrijwaringsbewijs naar je verzekeraar of tussenpersoon.

10Hoe kan ik een schade melden?

Hoe kan ik een schade melden aan mijn brommobiel?

Heb je een schade geleden of veroorzaakt dan dien je een Europees aanrijdingsformulier/ schadeformulier aan te leveren. De schade kun je ook eenvoudig melden via de polismap of polis-app.. Heb je andere vragen over een schade neem dan contact met ons op.

Staat je vraag er niet tussen?

Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen.

Of stel je vraag direct aan ons Op de pagina veelgestelde vragen scooterverzekering staan nog meer vragen.

Voordelen goedkope brommobielverzekering vergelijken.

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Goedkoopste brommobielverzekering afsluiten
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 goedkope brommobielverzekering afsluiten
snel een polis inluis

Snel geregeld

Snel een brommobiel verzekeren
compare

Onafhankelijk

Onafhankelijk vergelijken bij verschillende verzekeraars

Premie vergelijken brommobielverzekering?

Sinds 2008 bieden wij via premie-vergelijken.nl brommobielverzekeringen aan. Inmiddels hebben wij duizenden mensen geholpen aan de goedkoopste brommobielverzekering. Voor vragen en hulp zijn onze adviseurs telefonisch bereikbaar en helpen je graag bij het kiezen van de beste brommobielverzekering voor jouw situatie.

Brommobiel verzekering 14 dagen bedenktijd

Besluit je om online je brommobiel te verzekeren dan geldt er een bedenktijd van 14 dagen. Dit wil zeggen dat je binnen 14 dagen de verzekering kan beëindigen per ingangsdatum. Niet goed is dus geld terug bij premie-vergelijken.nl

Verzekering brommobiel vergelijken

Door het verzekering brommobiel vergelijken kan je honderden euro's besparen maar hoe wordt de premie bepaald voor een brommobiel? De premie van een brommobielverzekering is afhankelijk van:

 • Soort brommobiel en gebruik
 • Leeftijd bestuurder
 • Regio waarin men woonachtig is
 • Gewenste dekking
 • Ingebrachte schadevrije jaren
 • De nieuwwaarde en aanschafwaarde

Hoe kun je overstappen bij brommobielverzekeringen

Heb je al een brommobiel verzekerd en wil je een goedkope brommobielverzekering afsluiten van premie-vergelijken.nl dan kun je direct online een aanvraag doen voor een brommobielverzekering. Let op je kunt je huidige brommobielverzekering opzeggen door middel van onze opzegservice je dient dan wel rekening te houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Heb je je brommobiel verkocht dan kun je direct je verzekering opzeggen door een kopie van het vrijwaringsbewijs te versturen naar je verzekeraar of tussenpersoon.

Brommobiel verzekeren populaire merken?

 • Aixam
 • Bellier
 • Canta
 • Casalini
 • Chatenet
 • Due
 • Italcar
 • JDM
 • Ligier
 • Mega
 • Microcar
 • Omnia

Hoe premie verzekering brommobiel vergelijken?

Brommobielverzekering berekenen

Bereken premie brommobielverzekering

Vergelijk premie

Vergelijk brommobielverzekering

Verzend je aanvraag

Je brommobielverzekering afsluiten? Verstuur de aanvraag

Polis en groene kaart

Heb je een bevestiging van acceptatie dan volgt de polis en groene kaart.