Premie vergelijken autoverzekering

  • Direct besparen op je autoverzekering? 
  • Vergelijk autoverzekeringen met korting!
  • Gratis polisapp altijd inzicht in je gegevens
  • Ook voor zakelijke autoverzekeringen
  • Bereken hieronder snel je premie

Via premie-vergelijken.nl kun je direct meerdere autoverzekeraars vergelijken en de desbetreffende autoverzekering direct online afsluiten. Ook zakelijke rijders kunnen bij ons terecht voor een zakelijke autoverzekering. Je autoverzekering afsluiten kan 24 uur per dag 7 dagen per week direct online. Wordt je polis geaccepteerd dan heb je snel je autopolis in huis op werkdagen kan dit binnen enkele minuten geregeld zijn.

Premie vergelijken autoverzekering

Vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op.

Premie autoverzekering vergelijken

Ook de inzittenden, rechtshulp of pechhulp kun je verzekeren, Heb je een alarm geef dit dan aan in de module, sommige verzekeraars stellen dit namelijk als eis voor acceptatie. Ook kan je korting krijg op je autopremie als je auto over een alarm beschikt!

Premie autoverzekering vergelijken? 24 uur per dag 7 dagen per week!

Veelgestelde vragen

1Is een autoverzekering verplicht?

Is een autoverzekering verplicht?

Ja het is in Nederland verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de auto tegen diefstal of eigen schade te verzekeren. Hiervoor kun je een WA+Beperkt Casco of WA + casco dekking afsluiten.

2Welke dekkingen zijn er?

Dekking autoverzekering | Soorten

Onderstaande een overzicht van verschillende dekkingen voor je autoverzekering. Heb je vragen over een dekking neem dan contact met ons op.

Autoverzekering dekking WA WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden?
joyriding/ diefstal, inbraak,
Storm of hagel
Brand, ontploffing?
Botsing met loslopende dieren
Ruitbreuk, sterretje
Vandalisme
Botsen/ slippen/ van de weg raken/ omslaan/ eigen schuld

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Welke dekkingen nog meer afsluiten naast je autoverzekering?

Ongevallen verzekering inzittenden

Bij een ongevallenverzekering voor inzittenden ben je verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit. Dit is meestal gemaximeerd bijvoorbeeld € 2500,-- bij overlijden en € 15000,-- bij invaliditeit. De ongevallenverzekering voor inzittenden keert uit na een ongeval ongeacht de schuldvraag aan bijvoorbeeld de bestuurder of inzittenden.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstandverzekering helpt je bij het verhalen van een autoschade op een derde partij. De rechtsbijstandverzekering is ook uit te breiden naar de dekking verkeer zodat ook geschillen met een garage onder de dekking vallen.

Schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden is een stuk uitgebreider dan een ongevallenverzekering voor inzittenden. De schadeverzekering voor inzittenden kent een verzekerde som van € 1.000.000,--. De schadeverzekering voor inzittenden keert uit ten gevolge van een ongeval bij o.a. overlijden, blijvende invaliditeit en schade aan zaken die in de auto liggen tijdens het ongeval.

Aanschafwaardegarantie

Met een aanschafwaardeverzekering ben je verzekerd voor het aanschafbedrag gedurende een aantal jaar bijvoorbeeld 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar. De aanschafwaardeverzekering wordt vaak afgesloten bij 2e hands auto's.

Nieuwwaardeverzekering

De nieuwwaardeverzekering is geschikt voor nieuwe auto's waarbij je bijvoorbeeld 1, 2, 3 jaar de nieuwwaarde van je auto verzeker .

Pechhulpverzekering

Door een pechhulpverzekering af te sluiten ben je verzekerd van hulpverlening bij pech onderweg. De dekking bepaal jezelf bijvoorbeeld binnen Nederland, Europa of de Benelux. Ook is het mogelijk om te kiezen voor hulpverlening binnen je woonplaats.

Vervangend vervoer

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om vervangend vervoer te verzekeren. Bijvoorbeeld als je auto niet gerepareerd kan worden of door schade uitvalt.

3Ben ik direct verzekerd als ik een verzekering aanvraag?

Ben ik direct verzekerd als ik een verzekering afsluit?

Na het aanvragen van een verzekering ontvang je een voorlopige dekking met deze voorlopige dekking ben je voorlopig verzekerd tot het moment van acceptatie/ afwijzing door de verzekeraar. Wordt de aanvraag geaccepteerd dan ontvang je de polis vaak binnen enkele uren in de mailbox. Of rond de ingangsdatum van de verzekering.

Geen voorlopige dekking ontvangen?

Heb je geen voorlopige dekking ontvangen voor de autoverzekering. Dan heeft de verzekeraar waarschijnlijk aanvullende vragen of wenst meer informatie te ontvangen. Wij nemen in dat geval binnen 1 werkdag contact met je op.

4Wat is de meldcode van mijn auto?

Wat is de meldcode van mijn auto?

De meldcode hebben wij samen met een kenteken nodig om een autoverzekering af te kunnen sluiten. De meldcode kan je terugvinden op het frame van de auto dit zijn namelijk de laatste 4 cijfers. Ook is het mogelijk om de meldcode terug te vinden op het kentekenbewijs als voertuigidentificatienummer (de laatste 4 cijfers) of bij meldcode.

5Vanaf wanneer moet je je auto verzekeren?

Vanaf wanneer moet ik een autoverzekering afsluiten?

Zodra een kenteken op naam staat dient uw voertuig minimaal WA verzekerd te zijn. Dit noemt men ook wel de WAM verzekeringsplicht. De WA dekking is de goedkoopste autoverzekering die verkrijgbaar is in Nederland. Wil je ook dekking voor brand/ diefstal kies dan voor een WA beperkt Casco of WA+ Cascodekking / all-riskdekking.

6Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken?

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken voor een autoverzekering?

Per motorrijtuigenverzekering bijvoorbeeld een autoverzekering of motorverzekering bouw je schadevrije jaren op. is je vorige autoverzekering of motorverzekering beëindigd korter dan 3 jaar geleden dan kun je de schadevrije jaren gebruiken. Loopt je autoverzekering nog maar heb je er een auto bijgekocht dan moet de 2e gezinsauto vaak op 0 schadevrije jaren beginnen. Schadevrije jaren kunnen namelijk niet dubbel gebruikt worden. Sommige verzekeraars geven een extra korting als de 2e gezinsauto bij hun wordt ondergebracht.

IK heb een schade gehad hoe zit het dan met de schadevrije jaren

Bij een schuldschade val je vaak terug in schadevrije jaren gemiddeld is dit meestal rond de 5 jaar. Had je voorheen bijvoorbeeld 10 schadevrije jaren dan worden deze aangepast naar 5 schadevrije jaren. Ook kun je bij een schade in de malus terecht komen. Ook wel bekend als negatieve schadevrije jaren. Heb je negatieve schadevrije jaren dan accepteren vaak niet alle verzekeraars zondermeer een autoverzekering en is het een stuk lastiger om je auto te verzekeren.

Roy-data en schadevrije jaren

Roy-data is een database waarin alle schadevrije jaren worde geregistreerd. Verzekeraars bevragen roy-data om het aantal schadevrije jaren op te vragen. Heb je een verkeerd aantal schadevrije jaren ingevuld dan corrigeren verzekeraars het aantal schadevrije jare o.b.v. roy-data.

7Er worden geen autoverzekeringen getoond?

Ik kan geen premie berekenen hoe kan dit?

Het komt helaas weleens voor dat hij een kenteken niet pakt. De module autoverzekering is namelijk alleen beschikbaar voor auto's met een geel kenteken. Heb jij een bestelauto met een aparte laadruimte dan kun je de verzekering berekenen via de module bestelautoverzekering

Ik heb geen bestelauto maar krijg toch geen resultaten?

In dat geval kun u telefonisch contact met ons opnemen. Onze adviseurs kunnen je verder helpen bij je autoverzekering het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een goedgekeurd alarm aanwezig moet zijn voor het desbetreffende merk en type auto.

8Er rijdt een andere bestuurder in de auto?

Andere bestuurder voor de autoverzekering?

Gebruikt je partner of zoon/ dochter de auto weleens dan is dit gewoon gedekt op je autoverzekering mits de bestuurder een geldig Nederlands rijbewijs heeft. Maakt de bestuurder schade tijdens het lenen van de auto dan gaat dit bij een schuldschade wel van je no-claimkorting af.

9Moet ik een alarm hebben?

Geldt er altijd een alarmeis voor de autoverzekering?

De meeste auto's beschikken over een standaard af-fabriek startonderbreker. Bij duurdere auto's eisen de meeste verzekeraars vaak een alarmsysteem bijvoorbeeld alarm klasse 3/ 4 of 5. Heb je een alarmsysteem op je auto zitten dan is een SCM/VBV certificaat vaak verplicht door de verzekeraar.

Wel alarm geinstalleerd maar geen (geldig) cetificaat

ZIt er geen alarm op tijdens diefstal of was deze niet ingeschakeld dan kan de verzekeraar besluiten de schade niet uit te keren. Een alarm moet ook vaak gekeurd worden om de certificering te waarborgen. Laat dus je alarmsysteem regelmatig keuren om problemen en teleurstellingen te voorkomen bij diefstal.

10Hoe kan ik mijn autoverzekering beeindigen?

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen/ beeindigen?

Bij de meeste verzekeraars kun je de autoverzekering beëindigen/ opzeggen als de auto verkocht is door middel van een vrijwaringsbewijs. Heb je je auto niet verkocht maar wil je switchen of overstappen van autoverzekeraar dan kun je er vaak onderuit met een opzegtermijn van 30 dagen. Let op sommige verzekeraars hanteren een jaarcontract bij autoverzekeringen dan is de autoverzekering pas na 1 jaar dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 30 dagen.

Meer veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op of stel je vraag. Uiteraard zijn er meer vragen terug te vinden op de pagina veelgestelde vragen autoverzekeringen.

Voordelen goedkope autoverzekering premie-vergelijken.nl

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Vergelijk autoverzekeringen met korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 goedkope autoverzekering afsluiten
snel een polis inluis

Snel geregeld

Auto verzekeren binnen 3 minuten
compare

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten