Bootverzekering vergelijken

  • Goedkope bootverzekering afsluiten
  • Vergelijk verzekeraars
  • Exclusieve kortingen voor je bootverzekering
  • Vanaf € 3,00 per maand
  • Boot verzekeren binnen 3 minuten
  • Telefonisch bereikbaar

Goedkope bootverzekering | boot verzekeren

Bootverzekering vergelijken. Vergelijk bootverzekering bij verschillende verzekeraars met korting via onderstaande vergelijker. Een boot verzekeren kan 24 uur per dag 7 dagen per week direct online. Vergelijk bootverzekeringen op dekking premie en voorwaarden via premie-vergelijken.nl bij verschillende verzekeraars. Heb je vragen of hulp nodig dan zijn wij ook telefonisch bereikbaar op werkdagen om je te helpen bij het kiezen van de juiste bootverzekering. 

 

 

Bootverzekering afsluiten! Bespaar direct!

Vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op.

Denk ook aan het verzekeren van de opvarenden en eventuele trailer.

Bootverzekering online afsluiten doe je op premie-vergelijken.nl

Een bootverzekering afsluiten kan online via premie-vergelijken.nl Twijfel je over een dekking of polisvoorwaarden dan zijn wij op werkdagen ook telefonisch bereikbaar om je te helpen bij het vinden van een goede bootverzekering.

Dekkingen bootverzekeringen

Onderstaand een overzicht met verschillende dekkingen voor een bootverzekering:

WA bootverzekering

WA bootverzekering:
(wettelijke aansprakelijkheid) De WA dekking voor je boot geeft alleen dekking voor schade die je toebrengt aan derden. Schade aan je eigen boot is bij deze vorm niet gedekt. De WA bootverzekering is dan ook de goedkoopste dekking.

WA+Brand bootverzekering

WA+ Brand bootverzekering:
Naast een WA dekking kun je er ook voor kiezen om je boot te verzekeren tegen brand. De WA + Branddekking geeft dekking voor schade aan derden + schade door brand.

WA+Brand en diefstal bootverzekering

WA+ Brand en Diefstal bootverzekering:
Brand en Diefstal: naast dekking voor wettelijke aansprakelijkheid biedt deze verzekering dekking voor schade aan de boot zelf ten gevolge van brand, blikseminslag en ontploffing, zelfontbranding,diefstal, braak, joy-varen, verduistering en vermissing.

WA+Casco bootverzekering

WA+Casco bootverzekering:
verzekerd is schade aan of verlies van het vaartuig, zoals aanvaring, brand, ontploffing, diefstal, verduistering en alle andere van buiten komende onheilen.

Uitbreidingen bootverzekeringen

Ongevallenverzekering voor opvarenden
Met een ongevallenverzekering voor opvarenden zijn de opvarenden verzekerd voor schade ten gevolge van een ongeval. De ongevallenverzekering voor opvarenden keert een bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit. De verzekerde som is afhankelijk van je gekozen dekking.

Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd na juridische hulp na aanvaring met een tegenpartij. Je kunt de rechtsbijstand ook uitbreiden met consumentenzaken zoals een geschil m.b.t. een reparatie aan of verkoop.

Trailer Ook een boottrailer kun je meeverzekeren voor bijvoorbeeld het diefstalrisico. LEt op je moet ook de trailer goed beveiligen.

Pechhulp Met een pechhulpverzekering ben je verzekerd voor pech op het water.

Veelgestelde vragen bootverzekeringen

Onderstaand enkele vragen over bootverzekeringen. Staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.

Vragen bootverzekeringen

1Is een bootverzekering verplicht?

Is een bootverzekering verplicht?

Is een boot verzekeren verplicht?

Het is in Nederland volgens de wet niet verplicht om je boot te verzekeren. Sommige jachthavens of ligplaatsen kunnen het wel verplichten om je boot minimaal WA te verzekeren. Daarnaast is het wel verstandig om minimaal je boot WA te verzekeren mocht je een schade veroorzaken aan een derden dan is dit in ieder geval gedekt. In sommige gevallen is de boot ook verzekerd onder je AVP vaak bij een beperkt vermogen of een kleine zeiloppervlakte.

Waarom zou ik dan mijn boot verzekeren?

In sommige landen is een bootverzekering wel wettelijk verplicht. Ga je naar het buitenland met de boot dan dien je te beschikken over een internationaal verzekeringsbewijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade door letsel of bijvoorbeeld een andere boot. Heb je geen bootverzekering afgesloten dan kan de tegenpartij zijn schade op jouw persoonlijk verhalen. En moet je dit uit eigen middelen betalen.

2Ben ik gelijk verzekerd voor mijn bootverzekering?

Is mijn boot direct verzekerd?

Als ik een bootverzekering aanvraag ben ik dan direct verzekerd?

Na het online aanvragen van een bootverzekering krijg je per mail een bevestiging van de aanvraag. In deze mail staat aangegeven of er een voorlopige dekking verleend kan worden. Met de voorlopige dekking is je boot voorlopig verzekerd. Het kan zijn dat de verzekeraar nog aanvullende informatie wenst te ontvangen of bijvoorbeeld foto's van het object of bijvoorbeeld nog vragen heeft over een vaarbewijs, schadeverleden, etc. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met je op. De fotos kun je mailen naar info@premie-vergelijken.nl

Ontvangst polisblad bootverzekering

Heeft de verzekeraar je bootverzekering geaccepteerd dan ontvang je zo spoedig mogelijk je polis per mail of per post.

3Wat voor beveiliging moet mijn boot hebben?

Beveiliging bootverzekering

Welke beveiliging heb ik nodig voor mijn boot?

De meeste verzekeraars willen dat je een goedgekeurd slot (VBV goedgekeurd) gebruikt en de boot vast maakt aan een steiger of punt op de wal. De trailer moet voorzien zijn van een goedgekeurde koppelingsslot of wielklem. Voor meer informatie bekijk de polisvoorwaarden van je bootverzekering. Heb je een buitenboordmotor? Dan dient deze ook voorzien te zijn van een goedgekeurd slot speciaal voor buitenboord motoren.

4Kan ik een trailer meeverzekeren?

Kan ik mijn trailer verzekeren bij mijn bootverzekering?

Ja een trailer kun je vaak aanvullend meeverzekeren op de bootverzekering. Let op de trailer dient wel beveiligd te zijn door middel van een goedgekeurd disselslot of wielklem.

5Kan ik extra korting krijgen op de premie bij een bootverzekering?

Kan ik extra korting krijgen bij een bootverzekering?

Sommige verzekeraars werken met een zogenaamde no-claimsverklaring bij bootverzekeringen. Heb je eerder een bootverzekering gehad dan kun je de schadevrije jaren overnemen naar je nieuwe bootverzekering. Let op de nieuwe verzekeraar vraagt wel om een verklaring van de oude verzekeraar.

Meer veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen of wil je liever een vraag stellen aan onze adviseurs? Dan kan dat natuurlijk ook neem contact met ons op

Vergelijk bootverzekering de voordelen: 

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Bootverzekering afsluiten met korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Goedkope bootverzekering afsluiten sinds 2008
snel een polis inluis

Snel geregeld

Snel je boot verzekeren
compare

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten

Hoe premie vergelijken bootverzekering?

Bereken bootverzekering

Bereken premie bootverzekering

Vergelijk premie bootverzekering

Vergelijk bootverzekeringen

Verzend je aanvraag

Je kunt direct je boot verzekeren

Polis

Ontvang de polis na acceptatie

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten via premie-vergelijken.nl. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen van de beste bootverzekering verzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag en op zaterdag Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijkheid

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team/ adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij :

  • AFM vergunningnr: 12015590
  • KIFID 300.010557
  • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen gebruiken wij een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke u invoert op premie-vergelijken.nl versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van de financieel adviseur een bootverzekering verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via premie-vergelijken.nl een bootverzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een bootverzekering verzekerings- of bancair product en voert u bij een aanvraag zelf de gegevens in die benodigd zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een bootverzekering via internet?

Via premie-vergelijken.nl bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Wij hebben dan ook gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bootverzekering verzekering bovenaan staat. Ook kunt u de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van bootverzekering gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via premie-vergelijken.nl een bootverzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. De getoonde verzekeraars geven ons een vergoeding omdat zij op premie-vergelijken.nl vermeld staan. Premie-vergelijken.nl heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer.