Rechtsbijstandverzekering vergelijken

 • Rechtsbijstandverzekering vergelijken binnen 3 minuten
 • Profiteer van exclusieve kortingen
 • Ook telefonisch bereikbaar
 • Verzeker inboedelverzekering, aansprakelijkheid eenvoudig mee

Vergelijk rechtsbijstandverzekering

Bereken en vergelijk rechtsbijstandverzekeringen en sluit direct online af met pakketkorting tot 15%. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp en raadgeving. Je kunt verschillende modules vergelijken en afsluiten zoals verkeer, consumenten en woonzaken of alles omtrent je inkomen en of vermogen.

Ben je ondernemer?

Dan kun je er ook voor kiezen om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten en particuliere zaken mee te verzekeren.

Premie vergelijken rechtsbijstandverzekering

Vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op.

>

Welke dekkingen zijn er?
Een rechtsbijstandverzekering bestaat uit verschillende modules. Je kunt dus zelf jouw dekking bepalen.

 • Verkeer:
  met de module verkeer ben je verzekerd voor conflicten/ geschillen met betrekking tot verkeerszaken. Hierbij kun je kiezen voor bijvoorbeeld alleen motorrijtuigen of alle verkeersdeelnemers.
 • Consument en Wonen:
  Met de module consument en wonen ben je verzekerd van juridische hulp voor geschillen/ conflicten met bijvoorbeeld, leveranciers, zoals internetaanbieder, keukenhandelaar etc maar ook conflicten met bijvoorbeeld buren.
 • Inkomen:
  Met de module inkomen ben je verzekerd van juridische hulp bij conflicten met bijvoorbeeld de werkgever.
 • Fiscaal en Vermogen:
  Fiscaal en vermogen geeft recht op juridische hulp bij bijvoorbeeld conflicten/ geschillen over beleggingen, en andere vermogenszaken.

Vragen rechtsbijstand

Wat is een rechtsbijstandverzekering?
Een rechtsbijstandverzekering een verzekering waarbij U juridische hulp kunt inschakelen bij een conflict met bijvoorbeeld Uw Werkgever, Buren, verkeersdeelnemers etc. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp.

Heb je een conflict/ geschil dan kun je he geschil voorleggen bij een rechtsbijstandverzekering zij kijken vervolgens naar de mogelijkheden en Uw rechten en plichten hieromtrent. Mocht U er niet uitkomen dan kunt U ervoor kiezen om een procedure op te starten en indien gewenst te vragen om een rechterlijke uitspraak.

Heb ik een eigen bijdrage/ franchise?

Bij sommige verzekeraars wordt er inderdaad een eigen risico gehanteerd van bijvoorbeeld € 100,-- andere verzekeraars werken met een franchise (drempel).

Eigen risico:
Het eigen risico wordt vaak ingehouden op het totale te vorderen schadebedrag. Bijvoorbeeld schadebedrag is € 500,-- Eigen risico is € 100,-- Maximale uitkering bedraagt dan € 400,--

Franchise:
Is een drempel alle zaken beneden het drempelbedrag worden niet in behandeling genomen. bijvoorbeeld franchise bedraagt € 200,-- het belang dient dan groter te zijn dan € 200,--.

Ik verwacht een geschil te krijgen is dit verzekerd?

Heb je nog geen rechtsbijstandverzekering afgesloten en verwacht je in een geschil betrokken te raken dan zal een verzekeraar waarschijnlijk geen dekking bieden bij dit bestaande geschil. Er zijn verzekeraars die tegen een kleine vergoeding toch verweer willen voeren informeer hiervoor bij je verzekeraar. In de meeste gevallen hanteren verzekeraars een wachttermijn van 3 maanden.

Voordelen vergelijk rechtsbijstandverzekering

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Premie vergelijken rechtsbijstandverzekering met korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 goedkope rechtsbijstandverzekering afsluiten
snel een polis inluis

Snel geregeld

Rechtsbijstand verzekeren binnen 3 minuten
compare

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten via premie-vergelijken.nl. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen bij de beste verzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag en op zaterdag Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijkheid

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team/ adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties:

 • AFM vergunningnr: 12015590
 • KIFID 300.010557
 • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen maken wij gebruik van een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke U invoert op premie-vergelijken.nl versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die benodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via de site bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via premie-vergelijken.nl een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. De getoonde verzekeraars geven ons een vergoeding omdat zij op onze site vermeld staan. Premie-vergelijken.nl heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer.