Motorverzekering vergelijken

 • Goedkope motorverzekering afsluiten binnen 3 minuten
 • Vergelijk je premie in onderstaande module
 • Profiteer van exclusieve kortingen
 • 24/ 7 online afsluiten
 • Ook telefonisch bereikbaar
 • Verzeker opzittenden, rechtsbijstand eenvoudig mee

Vergelijk motorverzekering online

Motorverzekering vergelijken en afsluiten? Vergelijk via de vergelijker de motorverzekeringen van verschillende verzekeraars en sluit direct online af. Kies je voor een diefstaldekking dan is goedgekeurd art-slot klasse 4 verplicht. In sommige gevallen kan ook een SCM goedgekeurd alarm verplicht worden gesteld.Een motorverzekering afsluiten kan 24 uur per dag 7 dagen per week. Binnen 3 minuten vergelijk je de premies bij verschillende verzekeraars met extra korting.

 

Premie motorverzekering vergelijken

Heb je vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op.

Een klassieke motorfiets kunnen wij ook verzekeren? Bereken deze dan bij oldtimer motorverzekering.

Hoe motorverzekeringen vergelijken

 • Vul de gevraagde gegevens in
 • Vergelijk motorverzekeringen en premies
 • Kies de gewenste aanvullende dekkingen
 • Vraag de motorverzekering aan.
 • Na het aanvragen volgt er een email
 • Na acceptatie volgt de polis en groene kaart

Goedkoopste motorverzekering afsluiten

De goedkoopste motorverzekering afsluiten doe je 24 uur per dag 7 dagen per week via premie-vergelijken.nl bespaar direct op je motorpremie en ga snel verzekerd de weg op.

Overzicht dekkingen bij het motor verzekeren

Onderstaand een overzicht van verschillende dekkingen voor motorverzekeringen op premie-vergelijken.nl

Wat is gedekt? WA motorverzekering WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden?
Diefstal of poging daartoe?
Storm, hagelschade
Brand, ontploffing, zelfontbranding?
Botsing met loslopende dieren
Vandalisme of bekrassing
Botsen/ slippen/ van de weg raken/ omvallen

De standaard dekking is ook uit te breiden met een opzittendeverzekering, rechtsbijstandverzekering, pechhulp en het verzekeren van helm en kleding.

Aanvullende dekkingen

Ongevallen verzekering opzittenden
Met een Ongevallenverzekering voor opzittenden ben je verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit. Dit is meestal gemaximeerd bijvoorbeeld € 2500,-- bij overlijden en € 15000,-- bij invaliditeit.

Schadeverzekering opzittenden
Met een schadeverzekering voor opzittenden zijn jij en je passagiers verzekerd voor schade die jullie lijden tijdens een ongeval. De schadeverzekering voor opzittenden is uitgebreider dan een ongevallen verzekering voor opzittenden en kent een hoger verzekerd bedrag. Ook deze verzekering keert uit bij blijvende invaliditeit en overlijden tot € 1.000.000,--

Rechtsbijstand
Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je van rechtshulp bij het verhalen van een schade op een eventuele derden. Een rechtsbijstandverzekering is ook uit te breiden met bijvoorbeeld een dekking voor overige verkeerszaken.

Helm en Kleding:
Niet alle verzekeraars dekken schade aan helm en kleding dit verzeker je eenvoudig mee d.m.v. een extra verzekering af te sluiten. Vergelijk goed de polisvoorwaarden om te kijken of je deze dekking nodig acht.

Pechhulpverzekering:
Sommige verzekeraars bieden een pechhulp dekking aan hierbij ben je verzekerd van dienstverlening bij pech onderweg met je motor.

Onderstaand veelgestelde vragen bij motorverzekeringen staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen motorverzekering

1Ben ik direct verzekerd?

Motor direct verzekeren?

Als ik een motorverzekering aanvraag ben ik dan direct verzekerd?

Ja het is mogelijk om via premie-vergelijken.nl direct je motor te verzekeren. Zodra je een aanvraag indien ontvang je per mail een dekkingsbevestiging. Na acceptatie volgt de polis en groene kaart. Het kan zijn dat je motor niet direct geaccepteerd kan worden omdat de verzekeraar nog aanvullende vragen heeft of je een vraag niet juist heb ingevuld. Bij acceptatie van een motorverzekering wordt vooral gekeken naar het type motor, de gewenste bestuurder, gewenste dekking en het schadeverleden en het aantal opgebouwde schadevrije jaren.

Geen voorlopige dekking ontvangen?

Dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met U op waarschijnlijk heeft de verzekeraar dan aanvullende gegevens nodig voor de aanvraag.

2Ben ik verplicht mijn motor te verzekeren?

Motorverzekering verplicht?

Is een motorverzekering verplicht?

Ja het is in Nederland verplicht om je motor te verzekeren. Je dient je motor te verzekeren zodra het kenteken op je naam gezet wordt, doe je dit niet dan riskeer je een boete van het RDW omdat deze niet verzekerd is. De goedkoopste motorverzekering is de WA verzekering deze dekking is in Nederland ook verplicht. Wil je meer zekerheid kies dan voor beperkt casco of WA + Volledig Casco / all-risk

3Welk slot of alarm heb ik nodig voor een motorverzekering?

Motorverzekering welk slot of alarm?

Wanneer heb ik een goedgekeurd slot of alarm nodig?

De meeste verzekeraars eisen bij een WA + Casco of WA + Beperkt Casco motorverzekering een goedgekeurd slot. Het slot dient minimaal een goedgekeurd ART - klasse 4 slot te zijn. Voor meer informatie over de verschillende sloten raadpleeg Uw motorspeciaalzaak of kijk op de website van Stichting ART

Uiteraard is het altijd slim om je motor goed te beveiligen kies ook bij een WA-dekking voor een art klasse 4 slot dit verkleind de kans op diefstal van je motor. Maak daarnaast de motor altijd vast aan een vast object hiermee maak je het voor het dievengilde weer iets lastiger.

Alarm motorverzekering

Heb ik altijd een alarm nodig voor mijn motorverzekering?

Sommige verzekeraars willen vanaf een bepaalde waarde of diefstalgevoelige motoren dat je naast een goedgekeurd slot ook een alarm op de motor laat zetten. Het alarm moet jaarlijks gekeurd worden is dient een SCM of VBV goedgekeurd alarm te zijn. Mocht je geen slot of geen alarm hebben dan kan de verzekeraar besluiten niet uit te keren.

4Kan ik een zakelijke motor verzekeren?

Zakelijke motorverzekering afsluiten?

Is het mogelijk een motor zakelijk te verzekeren?

Ja via onze website is het mogelijk direct een zakelijke motorverzekering af te sluiten. Kun je als onderneming de btw verrekenen dan kun je de motor ook exclusief BTW verzekeren. Hierdoor bespaar je premie op je motorverzekering voor de zaak. Wij kunnen helaas geen koeriersdiensten verzekeren bij een zakelijke motorverzekering. Gebruik je de motor voor bijvoorbeeld woon/ werkverkeer dan kun je er ook voor kiezen om een particuliere motorverzekering af te sluiten. Tegenwoordig kiezen er steeds meer ondernemers voor om hun zakelijke motor zakelijk te verzekeren.

Zakelijke autoverzekering en motorverzekering?

Heb je een zakelijke motor en zakelijke autoverzekering dan kun je vaak profiteren van extra korting. Let op dit kan alleen voor zzp-ers. Neem contact met ons op voor meer informatie.

5Wat is de meldcode van mijn motor?

Meldcode motorverzekering

Wat is de meldcode van een motor?

De meldcode zijn de laatste 4 cijfers van het framenummer van de motor. De meldcode is samen met het kenteken nodig om de motorverzekering aan te kunnen vragen. Heb je geen meldcode dan kun je online geen motorverzekering aanvragen. De meldcode kun je ook terugvinden op het kentekenbewijs van je motor en/of op het frame van je motor.

6Zijn helm en kleding verzekerd?

Motorverzekering helm en kleding?

Kan ik mijn helm en kleding verzekeren of is dit standaard gedekt op een motorverzekering?

Helm en kleding is niet bij iedere verzekeraar standaard gedekt op de motorverzekering. Sommige verzekeraars hanteren dekking voor helm en kleding tot bijvoorbeeld € 1000,-- of meer/ minder. Bij sommige verzekeraars kun je dit aanvullend verzekeren door middel van een extra dekking voor helm en kleding. Met deze dekking is helm en kleding verzekerd tijdens bijvoorbeeld een ongeval. Vergelijk de polisvoorwaarden van je motorverzekering als je helm en kleding wenst te verzekeren.

Diefstal van je helm en motorkleding

Diefstal van de helm en kleding valt vaak onder de inboedelverzekering als deze thuis is opgeslagen. Let op sommige verzekeraars beschouwen helm en kleding als onderdeel van motorrijtuig, en sluiten dit uit in hun polisvoorwaarden onder het kopje motorrijtuigen.

7Kan ik mijn motor ook alleen verzekeren in de winter?

Motorverzekering met winterstop

Ik gebruik mijn motor alleen in de zomermaanden in de wintertijd gebruik ik hem niet?

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om een motorverzekering af te sluiten met alleen een dekking tijdens de winterperiode. Bijvoorbeeld van november tot maart is er geen dekking voor het rij-risico (WA). Andere verzekeraars kiezen ervoor om deze periode gelijk te zetten met het verzetten van de klok tijdens de wintertijd is er dan geen dekking voor het rij-risico. Door te kiezen voor een motorverzekering met dekking voor winterstop kun je besparen op de premie van je motorverzekering.

Meer veelgestelde vragen motorverzekering

Meer veelgestelde vragen over de motorverzekering kunt u terugvinden op de pagina motorverzekering vragen.

Voordelen goedkope motorverzekering premie-vergelijken.nl

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Premie vergelijken motorverzekering met korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 goedkope motorverzekering afsluiten
snel een polis inluis

Snel geregeld

Motor verzekeren binnen 3 minuten
compare

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten

Motorverzekering opzeggen?

Wil je overstappen naar een goedkope motorverzekering van premie-vergelijken.nl en je huidige verzekering opzeggen dan kan dat op de volgende manieren:

Bij verkoop
Heb je je oude motor verkocht? Stuur een kopie of foto naar je huidige verzekeraar of tussenpersoon en zeg de verzekering op. Vervolgens kan jij direct de motorverzekering afsluiten.

Bij verlenging
Heeft je motorverzekering meer dan een jaar gelopen bij de verzekeraar dan heb je vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Een opzegbrief maak je eenvoudig aan via onze opzegservice.

Bij een premieverhoging
Is je motorpremie verhoogd door de verzekeraar dan kan jij de motorverzekering beeindigen binnen 30 dagen.

Motor verzekeren met winterstop

BIj sommige verzekeraars is het mogelijk de motor te verzekeren tijdens de zomerperiode. Kies je hiervoor dan krijg je een korting op je jaarpremie. Besluit je om toch te rijden tijdens de winterperiode bijvoorbeeld op een mooie zonnige dag in februari dan heb je geen dekking. Door een motorverzekering af te sluiten met winterstop bespaar je geld, en heb je de goedkoopste motorverzekering.

Vergelijk premie motorverzekering? Premie-vergelijken.nl