Motorverzekering vergelijken en afsluiten

Goedkope motorverzekering
vanaf € 1,80 per maand

Motorverzekering vergelijken en afsluiten Premie vergelijken

Goedkope motorverzekering
vanaf € 1,80 per maand

Premie vergelijken

Motorverzekering vergelijken en afsluiten

Motorverzekering vergelijken en afsluiten? Heb je een nieuwe motor gekocht en ben jij op zoek naar de beste motorverzekering of goedkoopste motorverzekering? Dan ben je bij premie-vergelijken.nl aan het juiste adres. Bij ons kun je namelijk een motorverzekering vergelijken en afsluiten

Vergelijk motorverzekeringen via onderstaande vergelijker en bespaar vandaag nog op de premie van je motorverzekering. Kies je voor een diefstaldekking dan eisen de meeste verzekeraars dat je gebruik maakt van een goedgekeurd art-slot (klasse 4). Ook de aanvullende verzekeringen zoals opzittenden en rechtsbijstand verzeker je eenvoudig mee.

Vergelijk motorverzekering en sluit af

Vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op.

Heb je een klassieke motorfiets? Bereken deze dan bij oldtimer motorverzekering.

Goedkoopste motorverzekering afsluiten

De goedkoopste motorverzekering afsluiten doe je 24 uur per dag 7 dagen per week via premie-vergelijken.nl bespaar direct op je motorpremie en ga snel verzekerd de weg op.

Overzicht dekking motorverzekering

Onderstaand een overzicht van verschillende dekkingen voor motorverzekeringen op premie-vergelijken.nl

Wat is gedekt?WAWA + Beperkt CascoWA + Casco
Schade aan derden?
Schade door diefstal of poging daartoe?
Schade door storm, hagelschade
Schade door brand, ontploffing, zelfontbranding?
Schade door botsing met loslopende dieren
Schade door vandalisme of bekrassing
Schade door botsen/ slippen/ van de weg raken/ omslaan

De standaard dekking is ook uit te breiden met een opzittendeverzekering, rechtsbijstandverzekering, pechhulp en het verzekeren van helm en kleding.

WA motorverzekering

In Nederland ben je verplicht om je motor minimaal WA te verzekeren. Zodra jij het kenteken laat overschrijven op je naam moet je de motor verzekeren. Met een WA motorverzekering is je motor verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Het gaat hierbij om materiële schade en letselschade van derden. De WA dekking geldt ook in het buitenland. Voor een overzicht van de landen bekijk je groene kaart.

Heb je zelf schade bij een WA Dekking dan kun je de schade verhalen op de tegenpartij door een rechtsbijstand af te sluiten. Of gebruik te maken van een verhaalservice. De WA dekking is de goedkoopste motorverzekering die verkrijgbaar is.

Motorverzekering WA + Beperkt Casco

Met een WA + Beperkt Casco motorverzekering ben je naast schade die je toebrengt aan derden ook verzekerd voor schade door:

 • Diefstal, joyriding, poging tot diefstal
 • Stormschade
 • Brand, ontploffing
 • Schade door botsing met loslopende dieren.

Bij een beperkt casco dekking voor je motor is een goedgekeurd slot klasse 4 (ART) vaak verplicht. Kun je niet aantonen dat je motor op slot stond door 2 sleutels te overleggen dan kan de verzekeraar besluiten niets uit te keren.

Wil je ook verzekerd voor schade door bijvoorbeeld vallen, vandalisme, of van de weg raken dan kun je ervoor kiezen om een WA+casco motorfietsverzekering (all-risk) af te sluiten.

Motorverzekering WA+ Casco

Met een WA +Casco verzekering ben je naast schade die je toebrengt aan derden ook verzekerd voor schade door: De WA + casco motorfietsverzekering wordt ook wel all-risk dekking genoemd in de volksmond en is de beste motorverzekering.

 • Brand / diefstal/ joyriding, ontploffing
 • Stormschade
 • Schade door botsing met loslopende dieren
 • Vandalisme
 • Schade door botsen/slippen en van de weg raken. (vallen)

Aanvullende dekkingen

Ongevallen verzekering opzittenden
Met een Ongevallenverzekering voor opzittenden ben je verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit. Dit is meestal gemaximeerd bijvoorbeeld € 2500,-- bij overlijden en € 15000,-- bij invaliditeit.

Schadeverzekering opzittenden
Met een schadeverzekering voor opzittenden zijn jij en je passagiers verzekerd voor schade die jullie lijden tijdens een ongeval. De schadeverzekering voor opzittenden is uitgebreider dan een ongevallen verzekering voor opzittenden en kent een hoger verzekerd bedrag. Ook deze verzekering keert uit bij blijvende invaliditeit en overlijden tot € 1.000.000,--

Rechtsbijstand
Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je van rechtshulp bij het verhalen van een schade op een eventuele derden. Een rechtsbijstandverzekering is ook uit te breiden met bijvoorbeeld een dekking voor overige verkeerszaken.

Helm en Kleding:
Niet alle verzekeraars dekken schade aan helm en kleding dit kun je eenvoudig meeverzekeren door een extra verzekering hiervoor af te sluiten. Vergelijk goed de polisvoorwaarden om te kijken of je deze dekking nodig acht.

Pechhulpverzekering:
Sommige verzekeraars bieden een pechhulp dekking aan hierbij ben je verzekerd van dienstverlening bij pech onderweg met je motor.

Onze voordelen

 • Sinds 2008 online actief
 • Snel geregeld
 • Vergelijk motorverzekeringen
 • Gratis polisapp
 • Telefonisch bereikbaar
 • Exclusieve kortingen

Motorverzekering opzeggen?

Wil je overstappen naar een goedkope motorverzekering van premie-vergelijken.nl en je huidige verzekering opzeggen dan kan dat op de volgende manieren:

Bij verkoop
Heb je je oude motor verkocht dan kun je door middel van een vrijwaringsbewijs onder de verzekering uit. Stuur een kopie of foto naar je huidige verzekeraar of tussenpersoon en zeg de verzekering op.

Bij verlenging
Heeft je motorverzekering meer dan een jaar gelopen bij de verzekeraar dan heb je vaak een opzegtermijn van 30 dagen en kun je verzekering beëindigen door een schriftelijk verzoek in te dienen. Een opzegbrief maak je eenvoudig aan via onze opzegservice.

Bij verhoging van de premie
Is je motorpremie verhoogd door je verzekeraar dan kun je vaak overstappen binnen 30 dagen na aankondiging van de verhoging.

Motor verzekeren met winterstop

BIj sommige verzekeraars kun je je motor verzekeren tijdens de zomerperiode. Kies je hiervoor dan krijg je een korting op je jaarpremie. Besluit je om toch te rijden tijdens de winterperiode bijvoorbeeld op een mooie zonnige dag in februari dan heb je geen dekking. Door een motorverzekering af te sluiten met winterstop kun je veel geld besparen en ben je verzekerd van de goedkoopste motorverzekering.

Premie vergelijken motorverzekering? Premie-vergelijken.nl

Hoe werkt het premie vergelijken motorverzekering?

Bereken je premie

Bereken premie motorverzekering door je gegevens in te vullen

Premie vergelijken

Vergelijk motorverzekeringen op dekking, premie en voorwaarden

Verzend je aanvraag

Keuze gemaakt? Verstuur je aanvraag en beantwoord de slotvragen

Polis en groene kaart

Na acceptatie volgt de polis en groene kaart

intrasurance Klaverblad verzekeringen Zorgverzekering zorgverzekering

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten via onze website. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van de verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen van de beste verzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijk

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team van deskundige adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties:

 • AFM vergunningnr: 12015590
 • KIFID 300.010557
 • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen maken wij gebruik van een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke U invoert op onze website versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die benodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs van de verzekering, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer.
Maak gebruik van onze opzegservice.

Opzegging/ Beeindiging

Opzegservice van premie-vergelijken.nl. Met onderstaand formulier kun je direct online een opzegkaartje/ brief aanmaken. De aangemaakte brief ontvang je direct via de mail. Door de brief / opzegkaart te ondertekenen kun je de verzekering opzeggen bij je huidige verzekeraar en of tussenpersoon.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  Let op er geldt vaak een opzegtermijn van 30 dagen!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.