Vrachtautoverzekering vergelijken

 • Vergelijk vrachtautoverzekeringen
 • Goedkope vrachtautoverzekering
 • Exclusieve kortingen
 • Snel geregeld
 • Telefonisch bereikbaar

Goedkoopste vrachtautoverzekering vergelijken

Vrachtautoverzekeringen vergelijken o.b.v. premie, dekking en voorwaarden. Vergelijk direct de premie via onderstaande module. Een vrachtwagenverzekering vergelijken en afsluiten kan 24 uur per dag 7 dagen per week. Heb je toch nog vragen dan zijn wij telefonisch bereikbaar voor vragen. In sommige gevallen is een Beperkt casco vrachtautoverzekering voordeliger dan een wa + brand + diefstal dekking! Vervoer je goederen denk dan ook aan een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering of goederentransportverzekering.

Vergelijk vrachtautoverzekering | met korting

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Goedkope vrachtwagenverzekering vergelijken? Premie-vergelijken.nl

Vrachtwagenverzekering WA

met een WA-dekking bent U verzekerd voor schade die U toebrengt aan derden. Een WA dekking is verplicht in Nederland zodra het kenteken op naam staat van een privé persoon of een onderneming. De WA vrachtautoverzekering is de goedkoopste vrachtautoverzekering die verkrijgbaar is in Nederland.

Vrachtwagenverzekering WA + Brand + Diefstal

Naast een WA-dekking biedt deze verzekering dekking voor het brand en diefstalrisico van de vrachtauto. Let op er geldt wel een eigen risico bij bijvoorbeeld brand of poging tot inbraak/ diefstal.

WA Beperkt Casco vrachtwagenverzekering

Naast een WA-dekking biedt deze verzekering dekking voor brand, ontploffing, kortsluiting en blikseminslag diefstal van de vrachtauto of onderdelen daarvan ruitbreuk, stormschade, overstroming, hagel, lawines, vallend gesteente, aardbeving of soortgelijke natuurrampen, botsing met loslopende dieren.

WA Casco vrachtwagenverzekering(all-risk)

Naast een WA-dekking biedt deze verzekering dekking voor brand, ontploffing, kortsluiting en blikseminslag diefstal van de vrachtauto of onderdelen daarvan ruitbreuk, stormschade, overstroming, hagel, lawines, vallend gesteente, aardbeving of soortgelijke natuurrampen, botsing met loslopende dieren, aanrijding, kwaadwillige beschadiging, botsen, stoten of omslaan, van de weg of te water geraken ieder ander onverwacht van buiten komend onheil

Uitbreiding naast de vrachtwagenverzekering

 • Inzittendenverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Aansprakelijkheid gevaarlijke stoffen
 • Persoonlijke spullen vrachtwagenchauffeur
 • Vervangend vervoer

Veelgestelde vragen vrachtautoverzekeringen

Veelgestelde vragen bij het afsluiten van vrachtautoverzekeringen

Veelgestelde vragen vrachtautoverzekering

1Heb ik direct dekking voor mijn vrachtauto?

Heb ik gelijk dekking voor mijn vrachtauto?

Na het aanvragen van een vrachtautoverzekering ontvang je per mail een bevestiging van de aanvraag. In deze mail wordt aangegeven of je voorlopige dekking hebt of niet? Heb je geen voorlopige dekking ontvangen dan ontvang je binnen 1 werkdag een bericht van ons.
2Ben ik verplicht om mijn vrachtauto te verzekeren?

Ben ik verplicht om mijn vrachtauto te verzekeren

Ja in Nederland ben je verplicht om je vrachtauto minimaal WA te verzekeren. Zodra het kenteken op je naam staat moet je een verzekering afsluiten.

3Welke gegevens heb ik nodig?

Welke gegevens heb ik nodig

Voor het aanvragen van een vrachtautoverzekering heb je de volgende gegevens nodig:

 • Gegevens van de vrachtauto zoals, Kenteken, meldcode, gewenste dekking, gewicht, soort vrachtauto etc.
 • Gegevens van de bestuurder zoals leeftijd, woonplaats, opgebouwde schadevrije jaren, schadeverleden.

Heb je alle gegevens compleet dan kun je een vrachtautoverzekering aanvragen.Kom je er niet uit of heb je vragen neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

4Welke transportverzekeringen nog meer afsluiten?

Welke transportverzekeringen nog meer afsluiten?

Welke transportverzekeringen heb ik nog meer nodig naast mijn vrachtautoverzekering?

Met alleen vrachtautoverzekering afsluiten ben je er als transportondernemer niet. Het ligt er een beetje aan welke verzekeringen je naast een vrachtautoverzekering nog meer nodig heb. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag vervoer ik goederen voor mijn eigen onderneming of vervoer ik goederen voor derden? Als je eigen goederen vervoert dan kun je dit namelijk verzekeren op een eigenvervoersverzekering of goederentransportverzekering. Vervoeren van goederen voor derden? Dan ben je beter af met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering, omdat het niet je eigen goederen zijn. Ook een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is aan te raden.

Meer weten over de transportverzekeringen?

Neem contact met ons op.

5Hoe kan ik mijn vrachtwagenverzekering opzeggen/ beeindigen?

Opzeggen beëindigen vrachtautoverzekering?

Hoe kan ik mijn huidige vrachtautoverzekering opzeggen/ beëindigen? Een vrachtwagenverzekering kun je beëindigen op de volgende manieren.

 • Per datum van verkoop, door middel van een vrijwaringsbewijs.
 • Per contractvervaldatum met een opzegtermijn van 1 maand
 • Bij een premieverhoging binnen 30 dagen.

Het opzeggen van je vrachtwagenverzekering per contractvervaldatum doe je door een opzegbriefje of mail te verzenden naar je huidige verzekeraar en/ of tussenpersoon.

Voordelen goedkope vrachtautoverzekering:

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Korting bij het vrachtauto verzekeren
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 goedkoop vrachtauto verzekeren
snel een polis inluis

Snel geregeld

Snel vrachtautoverzekering afsluiten
compare

Onafhankelijk

Vrachtwagenverzekering van verschillende aanbieders

Premie verzekering vrachtauto vergelijken?

Hoe wordt de premie bepaald voor vrachtautoverzekeringen?

 • Soort vrachtauto bijvoorbeeld solo vrachtauto of trekker
 • Leeftijd van de bestuurder
 • Regio waarin men woonachtig is
 • Gewenste dekking
 • Ingebrachte schadevrije jaren
 • De nieuwwaarde
 • De dagwaarde
 • Soort vervoer

Vrachtauto verzekeren? Premie-vergelijken.nl

Waarom een vrachtwagen verzekeren via premie-vergelijken? Wij kunnen je vrachtauto verzekeren bij verschillende verzekeraars tegen exclusieve kortingen. Heb je een transportbedrijf informeer dan eens naar onze tarieven voor je total transportonderneming.

Bestaande vrachtwagenverzekering

Heb je al een vrachtautoverzekering dan kun je deze meestal beëindigen na 1 jaar met een opzegtermijn van 30 dagen of bij verkoop direct door een vrijwaringsbewijs te versturen naar de verzekeraar van je vrachtwagenverzekering. Uiteraard kun je ook gebruik maken van onze opzegservice en een brief versturen naar je huidige verzekeraar. je nieuwe vrachtautoverzekering kun je dan direct aanvragen in de toekomst.

Hoe werkt het vrachtautoverzekering vergelijken en afsluiten?

Bereken je premie

Bereken vrachtwagenverzekering

Vergelijk premies

Vergelijk vrachtautoverzekering op dekking, premie en voorwaarden

Verzend je aanvraag

Verstuur je aanvraag naar de verzekeraar

Polis en groene kaart

Ontvang na acceptatie de polis en groene kaart

Op zoek naar de juiste polisvoorwaarden bekijk onderstaand de verschillende polisvoorwaarden. Of bekijk het e.e.a. in onze webmodule.

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten via premie-vergelijken.nl. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen van de beste vrachtautoverzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag en op zaterdag Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijkheid

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team/ adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij :

 • AFM vergunningnr: 12015590
 • KIFID 300.010557
 • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen gebruiken wij een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke u invoert op premie-vergelijken.nl versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van de financieel adviseur een vrachtautoverzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via premie-vergelijken.nl een vrachtautoverzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een vrachtautoverzekerings- of bancair product en voert u bij een aanvraag zelf de gegevens in die benodigd zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een vrachtautoverzekering via internet?

Via premie-vergelijken.nl bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Wij hebben dan ook gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste vrachtautoverzekering bovenaan staat. Ook kunt u de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van vrachtautoverzekeringen gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via premie-vergelijken.nl een vrachtautoverzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. De getoonde verzekeraars geven ons een vergoeding omdat zij op premie-vergelijken.nl vermeld staan. Premie-vergelijken.nl heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer.