ZZP verzekeringen vergelijken

 • Goedkope zzp verzekeringen
 • Vergelijk verzekeraars
 • Exclusieve kortingen op je verzekeringspakket
 • Vanaf € 6,00 per maand
 • Zzp verzekeren binnen 3 minuten
 • Telefonisch bereikbaar voor advies of bij schade

Goedkope ZZP verzekeringen vergelijken

ZZP verzekeringen vergelijken? Vergelijk onderstaand de verzekeringen voor zzp-ers zoals aansprakelijkheid, rechtsbijstand of een inventaris-goederenverzekering. Ben je op zoek naar een bestelautoverzekering of autoverzekering voor zzp'ers  dan kun je die ook eenvoudig afsluiten via premie-vergelijken.nl. Heb je vragen over een dekking of voorwaarden dan kun je ook telefonisch contact met ons op te nemen. Een zzp pakket afsluiten kan al binnen enkele minuten als zelfstandige zonder personeel. 

Vergelijk zzp verzekeringen

Heb je vragen over een dekking of voorwaarden neem dan contact met ons op.

Verzekering zelfstandige vergelijken

Verzekering zzp vergelijken? Premie-vergelijken.nl

Via premie-vergelijken.nl kun je 24 uur per dag je zakelijke verzekeringen voor zzp'ers aanvragen en afsluiten. Heb je vragen dan zijn wij op werkdagen telefonisch bereikbaar om je te helpen.

Offerte op maat?

Liever een offerte op maat ontvangen voor jouw zakelijke verzekeringen?

Offerte aanvragen

Verzekeringen voor de zzp-er

Welke verzekeringen kan ik als zzp-er afsluiten binnen het verzekeringspakket voor zelfstandig ondernemers.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Het moet hierbij gaan om materiële schade of letselschade. Fouten als gevolg van een verkeerd advies of de zogenaamde zuiver vermogensschade kun je verzekeren op een beroepsaansprakelijkheidverzekering. Meer informatie aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Inventaris goederenverzekering ZZP

Met een inventaris goederen zijn je zakelijk aangeschafte goederen verzekerd zoals een bureau, kasten, en overige inventaris. De inventaris verzeker je op basis van nieuwwaarde. Ook kun je de goederen meeverzekeren van jouw onderneming. De goederen verzeker je vaak op basis van inkoopwaarde. Heb jij bijvoorbeeld een kantoor aan huis dan moet je de zakelijk aangeschafte goederen apart verzekeren in het zzp pakket. Zakelijke goederen/ inventaris valt namelijk niet standaard onder de inboedelverzekering.

Gebouwenverzekering

De gebouwenverzekering is er voor eigenaren van een bedrijfsgebouw. Ben je huurder dan kun je op een gebouwenverzekering het zogenaamde huurdersbelang of interieurverbetering verzekeren van het pand. Heb jij een VVE opgericht met mede-ondernemers dan kun je de verzekeringen ook onderbrengen onder een een VVE verzekering.

Glasverzekering

Met een glasverzekering kun je de ramen/ beglazing van je gebouw verzekeren maar ook de aangebrachte belettering, vitrines, toonbanken, binnendeuren etc.

Bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsschadeverzekering is een verzekering die het bedrijf/ de ondernemer verzekerd tegen stilstand van het bedrijf bijvoorbeeld bij een grote brand of enorme waterschade. De bedrijfsschadeverzekering vergoedt in principe alle kosten die verband houden met stilstand van het bedrijf zoals:

 • De doorlopende vaste kosten; (bijvoorbeeld salarissen van personeel, huur van het pand enzovoorts)
 • De extra kosten die U moet maken om Uw bedrijf operationeel te maken. (bijv huren van tijdelijke bedrijfsruimte)

Het verzekerd bedrag bij een bedrijfsschadeverzekering is de brutowinst. De maximale uitkeringstermijn is normaal gesproken 52 weken.

De premie is afhankelijk van het verzekerd belang de uitkeringstermijn en de gedekte oorzaken.

Geldverzekering

Met een geldverzekering verzeker je geld en waardigheidspapieren binnen de onderneming. Het is dan ook niet gek dat deze dekking vaak wordt aangeboden aan ondernemers die veel werken met contant geld zoals winkels etc. U bepaalt zelf het gewenste verzekerde bedrag het geld is o.a. verzekerd voor risico's zoals: brand, diefstal, beroving. Daarnaast is het geld ook verzekerd tijdens het transport, het aannemen van vals geld enzovoorts.

Als er geld na vertrek in het pand aanwezig is moet het vaak opgeborgen worden in een kluis (eventueel aard en nagelvast gemaakt aan het gebouw) om recht te hebben op een dekking bij diefstal na de openingsuren.

Rechtsbijstandverzekering

De zakelijke rechtsbijstandsverzekering zorgt voor passende juridische ondersteuning bij zakelijke geschillen met derden zoals bijvoorbeeld leveranciers, werknemers, afnemers enzovoorts.

Op een rechtsbijstandverzekering kun je verschillende dekkingen/ modules verzekeren zoals:

 • Verkeer en verkeerszaken
 • Bedrijfsvoering, geschillen met werknemers etc
 • Incasso geschillen met bijvoorbeeld debiteuren
 • Inkoop en Verkoop geschillen met bijvoorbeeld afnemers of leveranciers voor je bedrijf.

Een zakelijk rechtsbijstandverzekering is eventueel uit te breiden met een particuliere dekking.

Eigen vervoer

Met een eigen vervoersdekking ook wel goederentransportverzekering genoemd verzeker je goederen die aanwezig zijn in bijvoorbeeld auto's of bestelauto's. De goederen die aanwezig zijn in het motorrijtuig zijn dan gedekt tijdens een ongeval met het vervoermiddel maar ook bijvoorbeeld bij diefstal of brand van het vervoermiddel.

S'nachts gelde er vaak aanvullende bepalingen met betrekking tot het diefstalrisico zo dient bijvoorbeeld het vervoermiddel binnen te staan of voorzien te zijn van een SCM-Alarmsysteem. Dit is per verzekeraar verschillend.

Welke verzekeringen kan ik nog meer afsluiten naast het zzp pakket

 • Computerelektronica
 • Reconstructiekosten
 • Milieuschadeverzekering
 • Lichtreclame
 • Extra kostenverzekering

Veelgestelde vragen

Onderstaand een overzicht van verschillende vragen staat je vraag er niet tussen? Geen probleem op werkdagen zijn wij ook telefonisch bereikbaar.

Top 10 vragen

1Ben ik direct verzekerd als ik een zakelijke verzekering afsluit?

Ben ik direct verzekerd?

Bij zakelijke verzekeringen duurt de acceptatie van een verzekering vaak iets langer dan bij een particuliere verzekering.o kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een verzekeraar aanvullende vragen heeft over de werkzaamheden en dergelijke. Mocht dit het geval zijn dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Ontvangst polisblad

Toch is het mogelijk om binnen 1 werkdag dekking te hebben of een polis te ontvangen. Heb je alle vragen ingevuld en is het voor de verzekeraar helder wat er verzekerd dient te worden dan kan acceptatie erg snel gaan. Na acceptatie door de verzekeraar ontvang je dan ook vrij snel de polis.

2Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Ben ik verplicht om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht? Nee een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Wel kan het zo zijn dat een opdrachtgever je verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verzeker je de risicoaansprakelijkheid van je onderneming. Bijvoorbeeld voor materiele of letselschade. Geef je advies dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vaak een vereiste voor jouw onderneming. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven ben je namelijk niet gedekt voor "zuivere vermogensschade" hetgeen bij advisering vaak voorkomt.  Meer informatie over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering . Ook je werknemers en andere personeelsleden zijn verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven . De verzekerde som kun je vaak zelf bepalen bijvoorbeeld tot 2.500.000,--

Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Er geldt vaak een eigen risico bijvoorbeeld € 250,00 per gebeurtenis of hoger. De hoogte van het eigen risico bepaal jezelf kies je voor een hoger eigen risico dan ontvang je vaak een korting op je premie.

3Hoe kan ik overstappen van verzekering?

Hoe kan ik overstappen met een zakelijke verzekering

Bij zakelijke verzekeringen is er vaak sprake van een jaarcontract. Na een jaar kun je de verzekering opzeggen door een schriftelijk verzoek te versturen naar je verzekeraar of tussenpersoon. Loopt je verzekering langer dan 1 jaar dan kan je de verzekering vaak opzeggen na 30-dagen de nieuwe verzekering kun je dan in de toekomst afsluiten.

4Welke verzekeringen heb ik nodig als zzp-er?

Welke verzekeringen heb ik nodig als zzp-er?

Welke verzekeringen je nodig hebt hangt af van wat je beroep is en of je bijvoorbeeld eigen voorraad hebt of een loods, kantoorpand of vervoersmiddelen. De meeste zzp-ers hebben genoeg aan een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven of een bedrijfsautoverzekering Heb jij zakelijke goederen in je bezit zoals bijvoorbeeld een bureau, gereedschap, of goederen om je beroep uit te kunnen oefenen dan is een inventaris-goederenverzekering vaak ook handig omdat dit niet altijd gedekt is op je particuliere inboedelverzekering. Daarnaast kun je erover nadenken om bijvoorbeeld het risico op arbeidsongeschiktheid of overlijden te verzekeren door een arbeidsongeschiktheidsverzekering of overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Geef je advies aan iemand dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering een absolute must. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je beroepsfouten en dergelijke afdekken.

5Hoe wordt de premie bepaald voor mijn verzekeringen?

Hoe wordt de premie bepaald voor zzp-ers?

De premie van het verzekeringspakket voor zzp-ers is o.a. afhankelijk van:
 • Je werkzaamheden/ activiteiten
 • Je omzet op jaarbasis
 • Het aantal personeelsleden
 • De gekozen verzekeringen
6Ik ben nog niet ingeschreven bij de kamer van koophandel?

Heb ik een kvk nummer nodig?

Om een verzekering aan te kunnen vragen moet je wel een kvk nummer hebben. Heb je deze nog niet dan kun je ook alleen een offerte aanvragen voor je beroep.

Vergelijk verzekeringen zzp'er de voordelen

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

zzp er verzekeren met korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 goedkope zzp verzekeringen afsluiten
snel een polis inluis

Snel geregeld

Zzp verzekeringen afsluiten binnen 3 minuten
compare

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten

Verzekering zzp'er vergelijken en afsluiten? Premie-vergelijken.nl

Via premie-vergelijken.nl kun je direct online de verzekeringen voor zzp'ers afsluiten. Dit kan 24 uur per dag 7 dagen per week. Heb je vragen over een dekking of voorwaarden dan kun je ook telefonisch contact met ons op te nemen. Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van de juiste dekking en verzekering voor zzp-ers.

Bestaande verzekeringen zzp'er

Heb je al verzekeringen lopen als zzp-er dan kun je de zakelijke verzekeringen vaak na 1 jaar opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Het enige wat je doen moet doen is een brief of opzegkaartje versturen naaar je huidige verzekeraar of tussenpersoon om de verzekeringen te beeindigen per vervaldatum.

Welke verzekeringen kun je nog meer afsluiten als zzp' er?

Als zzp-er kun je naast het zzp pakket nog meer verzekeringen afsluiten denk hierbij bijvoorbeeld aan een: Arbeidsongeschiktheidsverzekering, Overlijdensrisicoverzekering of als je een adviserend beroep uitoefent een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of cyberverzekering voor als je veel met data en computers werkt.

Hoe werkt het verzekering zzp vergelijken en afsluiten?

Bereken je premie

Bereken de premie door je gegevens in te vullen

Vergelijk premies

Premie vergelijken verzekeringen zzp'er

Verzend je aanvraag

Keuze gemaakt verstuur je aanvraag

Polis

Ontvang na acceptatie de polis