Scooterverzekering

Scooterverzekering vergelijken

Premie vergelijken bij verschillende verzekeraars!

 • Goedkoopste scooterverzekering afsluiten
 • Sinds 2008 online actief
 • Vanaf € 0,95 per maand
 • Gratis polisapp en polischeck!
 • Polis snel in huis

Vergelijk scooterverzekering

Vergelijk scooterverzekering op dekking, premie en voorwaarden. Verzeker de opzittenden en rechtsbijstand eenvoudig mee. Kies je voor een diefstaldekking dan is een goedgekeurd art-slot (klasse 3/4) verplicht. Vraag de verzekering direct aan met korting

Vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op.

Scooterverzekeringen vergelijken en afsluiten

WA Scooterverzekering

Met een WA scooterverzekering ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Heb je schade aan je eigen scooter dan kun je de schade verhalen op de tegenpartij door middel van een rechtsbijstandverzekering. De WA scooterverzekering is in Nederland wettelijk verplicht. Zodra het kenteken op je naam staat dien je minimaal een WA dekking af te sluiten. De WA-dekking is dan ook gelijk de goedkoopste scooterverzekering.

Scooterverzekering WA beperkt casco

Met een WA + Beperkt Casco verzekering is scooter verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden plus:

 • Schade door brand, ontploffing
 • Schade door diefstal, poging tot diefstal
 • Schade door stormschade

Bij een WA beperkt casco dekking heb je vaak een eigen risico het eigen risico verschilt per verzekeraar. Daarnaast bieden sommige verzekeraars alleen een WA + Diefstaldekking aan.

Beveiliging
Bij een WA + Beperkt cascodekking is een art goedgekeurd slot klasse 3-4 verplicht. Bij diefstal dien je aan te tonen dat je scooter op slot heeft gestaan.

Scooterverzekering WA Casco

De WA+cascodekking is de beste scooterverzekering en is de meest uitgebreide dekking deze dekking is de bekende all-risk dekking. En geeft dekking voor:

 • Schade door brand, ontploffing
 • Schade door diefstal, poging tot diefstal
 • Schade door stormschade, hagelschade
 • Schade door vandalisme
 • Schade door boten, slippen, omslaan van de weg raken

Bij een+ Casco dekking heb je een eigen risico het eigen risico verschilt per verzekeraar.

Beveiliging
Bij een WA + cascodekking is een art goedgekeurd slot klasse 3-4 verplicht. Bij diefstal dien je aan te tonen dat je scooter op slot heeft gestaan.

Ongevallen opzittenden

Met een ongevallen opzittenden zijn zijn de bestuurder en passagier allebei verzekerd tijdens een ongeval ongeacht de schuldvraag. Een opzittendenverzekering is dan ook zeker aan te raden bij een scooterverzekering. De hoogte van de uitkering bij overlijden en blijvende invaliditeit kun je zelf bepalen. Bijvoorbeeld € 7500,-- bij overlijden en € 30.000,-- bij blijvende invaliditeit.

Rechtsbijstand

Deze verzekering biedt dekking bij het verhalen van een schade op de schuldige / tegenpartij. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp voor het verhalen van je schade. Heb je geen rechtsbijstandverzekering dan dien je dit in de meeste gevallen zelf te organiseren.

Wat kost een verzekering voor je scooter?

De premie voor een scooterverzekering is afhankelijk van verschillende factoren zoals: Leeftijd van de bestuurder, gewenste dekking, beschikbare schadevrije jaren en regio waarin men woonachtig is.

Wat is een scooterverzekering

Een scooterverzekering ook wel bromfietsverzekering genoemd kan je afsluiten voor een motorrijtuig tot 25 km per uur en 45 km per uur. Hierbij kijkt met naar de soort scooter bijvoorbeeld automaat, geschakeld etc. Het is in Nederland verplicht om je scooter te verzekeren.

Welke dekking afsluiten voor je scooter?

Heb je een wat oudere scooter die een kleine waarde vertegenwoordigt kies dan voor een WA dekking dit is de goedkoopste scooterverzekering. Wil je wat meer zekerheid of heeft je scooter een hoge (aanschaf)waarde kies er dan voor om een WA + Beperkt cascodekking af te sluiten of all-risk dekking. Ook voor jongere scooters kun je beter kiezen voor een WA + Beperkt Casco of Cascodekking bij deze vormen heb je vaak dekking voor diefstal en beschadiging. Kijk bij dekkingen wat je precies kunt verzekeren.

Hoe werkt premie vergelijken scooterverzekering

Bereken je premie

Vergelijk premies

Verzend je aanvraag

Polis en groene kaart

Meer over ons

Sinds 2008 bieden wij verzekeringen aan via internet. De oorspronkelijke oprichting van ons kantoor heeft in 1990 plaatsgevonden. Via onze website kunt U direct een vergelijking maken van meerdere verzekeringen en online afsluiten.

Heeft U vragen over een dekking, verzekeraar of voorwaarden neem dan contact met ons op onze adviseurs staan U graag te woord.

Wij zijn aangesloten bij de AFM (vergunningen) en KIFID

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Meer informatie over execution only:

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs van de verzekering, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Tevens kunt U een vergelijking maken van de polisvoorwaarden en het eigen risico. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer. | of neem een kijkje op onze website www.mathekuijpers.nl