Scooterverzekering

Scooterverzekering vergelijken en afsluiten

Scooterverzekering vergelijken en afsluiten? Vergelijk scooterverzekeringen van meerdere verzekeraars op dekking, premie en voorwaarden. Je bent in Nederland verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren zodra het kenteken op je naam staat, via premie-vergelijken.nl regel je snel en eenvoudig een goedkope scooterverzekering.

Scooterverzekering met dekking voor diefstal?
Kies je voor een diefstaldekking of WA + Beperkt Casco? Dan is een goedgekeurd slot art- klasse 3 of 4 verplicht! Heb je geen goedgekeurd slot dan worden er ook geen premies getoond in de vergelijker.

Vergelijk scooterverzekeringen

Een verzekering voor opzittenden (bestuurder en passagiers) plus een rechtsbijstandverzekering verzeker je eenvoudig mee.

Vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op.

Premie scooterverzekering vergelijken 24 uur per dag!

Een goedkope scooterverzekering sluit je direct af via deze website. Heb je vragen over een dekking, premie of voorwaarden neem dan contact met ons op onze adviseurs zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar.

Meer informatie over de verschillende scooterverzekeringen kun je terugvinden onder het tabblad dekkingen. Ook de veelgestelde vragen hebben wij in een handig overzicht geplaatst.

Opzegservice

Heb je al een verzekering lopen? Dan kun je de verzekering altijd beëindigen door een vrijwaringsbewijs te versturen naar je verzekeraar of tussenpersoon. Heb je je scooter niet verkocht dan heb je vaak een opzegtermijn van 1 maand bij de meeste verzekeraars. Maak gebruik van onze opzegservice om direct over te stappen naar de goedkope scooterverzekering van premie-vergelijken.nl

Wat kost een verzekering voor je scooter?

De premie voor een goedkope verzekering is afhankelijk van verschillende factoren zoals: Leeftijd van de bestuurder, gewenste dekking, beschikbare schadevrije jaren en regio waarin men woonachtig is.

Wat is een scooterverzekering

Een scooterverzekering ook wel bromfietsverzekering genoemd kan je afsluiten voor een motorrijtuig tot 25 km per uur en 45 km per uur. Hierbij kijkt men naar het soort van de scooter bijvoorbeeld automaat, geschakeld etc. Je bent in Nederland verplicht om je scooter te verzekeren als je scooter op naam staat.

Welke dekking bij het scooter verzekeren?

Wanner je een wat oudere scooter hebt kies dan voor een WA dekking dit is de goedkoopste scooterverzekering. Wil je meer zekerheid of heeft je scooter een hoge (aanschaf)waarde kies er dan voor om een WA + Beperkt cascodekking af te sluiten of all-risk dekking. Ook voor jongere scooters kun je beter kiezen voor een WA + Beperkt Casco of Cascodekking bij deze vormen heb je vaak dekking voor diefstal en beschadiging.

Wat is de dagwaarde van mijn scooter

De dagwaarde is eigenlijk de aanschafwaarde of de waarde waarvoor de scooter te koop staat. De dagwaarde wordt dan ook vaak gebruikt bij een WA+ Beperk cascodekking of volledig cascodekking voor de premiebepaling en prijs van je verzekering.

Zakelijke scooterverzekering

Ook een zakelijke scooterverzekering kun je aanvragen via bovenstaande vergelijker. Kies bij naam van de aanvrager voor de naam van het bedrijf waarop deze moet komen te staan en je zakelijke scooter verzekeren.

Opbouw schadevrije jaren scooter verzekeren

Bij sommige verzekeraars bestaat de mogelijkheid om schadevrije jaren op te bouwen op je bromfietsverzekering. De schadevrije jaren bij een bromfietsverzekering worden vaak niet geregistreerd in ROY-DATA. De verzekeraar maakt in de meeste gevallen een no-claimsverklaring op van het aantal opgebouwde schadevrije jaren bij een scooterverzekering.

Execution only verzekering scooter afsluiten

Wil je je scooter verzekeren? Dan is er sprake van execution only. Kies je voor deze vorm van verzekeren dan ben je zelf goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden. Wij geven dan ook geen advies over goedkope scooterverzekeringen als je online een verzekering aanvraagt, hierdoor is onze aansprakelijkheid beperkt.

Dekkingen en soorten bij het scooter verzekeren

Onderstaand een handig overzicht van de verschillende dekkingen en mogelijkheden voor de verzekering van je scooter.

Wat is verzekerd? WA WA + Beperkt Casco** WA + Casco
Schade aan derden?
Diefstal, of poging hiertoe?
Storm, natuurgeweld
Brand, ontploffing, explosie?
Vandalisme
Botsen/ slippen/ (om)vallen

**Kies je voor alleen diefstal dan is alleen diefstal gedekt!**

Scooterverzekering WA

De WA scooterverzekering biedt dekking voor schade die je toebrengt aan derden. Schade aan je eigen scooter is bij deze vorm niet gedekt. De WA dekking is in Nederland verplicht! En de goedkoopste scooterverzekering die beschikbaar is.

Scooterverzekering WA diefstal

De WA + Diefstal scooterverzekering biedt naast dekking voor schade aan derden ook dekking voor schade door diefstal of poging tot diefstal. De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico bij diefstal. Je scooter moet je dan ook beveiligen. Een goedgekeurd art slot klasse 3 of 4 is vaak verplicht. Met alleen een diefstaldekking heb je geen dekking voor storm of brandschade.

Verzekering scooter WA + Beperkt Casco

WA beperkt cascodekking biedt dekking voor:

 • Schade aan derden
 • Diefstal of poging hiertoe
 • Brand, ontploffing
 • Storm
 • Botsing met loslopende dieren

Verzekering scooter WA + Casco

De WA+ Casco scooterverzekering is de beste scooterverzekering en duurste die verkrijgbaar is op de verzekeringsmarkt. De WA Casco dekking biedt dekking voor voor de meest voorkomende schade zoals:

 • Schade aan derden
 • Diefstal of poging hiertoe
 • Brand, ontploffing
 • Storm
 • Botsing met loslopende dieren
 • Vandalisme
 • Botsen, slippen, vallen van de wegraken,

Ook bij de WA + Casco / all-risk dekking heb je een goedgekeurd slot nodig en geldt er een eigen risico.

Ongevallen opzittenden

Met een ongevallen opzittenden zijn zijn de bestuurder en passagier allebei verzekerd tijdens een ongeval ongeacht de schuldvraag. Een opzittendenverzekering is dan ook zeker aan te raden bij een bromfietsverzekering. De hoogte van de uitkering bij overlijden en blijvende invaliditeit kun je zelf bepalen. Bijvoorbeeld € 7500,-- bij overlijden en € 30.000,-- bij blijvende invaliditeit.

Schadeverzekering opzittenden

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om te kiezen voor een schadeverzekering voor opzittenden. De schadeverzekering opzittenden biedt dekking voor zowel de bestuurder als passagier. De schadeverzekering opzittenden is een uitgebreidere dekking dan de ongevallenverzekering voor opzittenden.

Rechtsbijstand

Deze verzekering biedt dekking bij het verhalen van een schade op de schuldige / tegenpartij. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp voor het verhalen van je schade. Heb je geen rechtsbijstandverzekering dan dien je dit in de meeste gevallen zelf te organiseren.Heb je al een gezinsrechtsbijstandverzekering dan biedt deze vaak dekking als de module verkeer is meeverzekerd.

Beveiliging

Bij een diefstaldekking eisen de verzekeraars dat de scooter is beveiligd met een goedgekeurd art slot klasse 3 of 4. Voor meer informatie bekijk de polisvoorwaarden van je verzekering.

Eigen risico

Bij een WA dekking geldt er geen eigen risico. Mocht er een jongere bestuurder op rijden ten tijde van een ongeval dan kan er een zogenaamd jeugd eigen risico gelden. Sommige verzekeraars verlenen geen dekking indien de bestuurder jonger is dan 25 jaar. Bekijk de polisvoorwaarden om te zien wat voor jou van toepassing is.

Eigen risico verschilt per verzekeraar

Het eigen risico op een WA + diefstal , beperkt casco of all-risk (CASCO dekking) verschilt per verzekeraar.

Hoe werkt het vergelijken van scooterverzekeringen

Bereken premie

Bereken premie scooterverzekering door je gegevens in te vullen

Vergelijk scooterverzekering

Vergelijk op dekking en voorwaarden

Verzend je aanvraag

Verzend je aanvraag naar de verzekeraar

Polis en groene kaart

Zodra je aanvraag is geaccepteerd ontvang je een polis en groene kaart

Meer over ons

Maak gebruik van onze opzegservice.

Opzegging/ Beeindiging

Opzegservice van premie-vergelijken.nl. Met onderstaand formulier kun je direct online een opzegkaartje/ brief aanmaken. De aangemaakte brief ontvang je direct via de mail. Door de brief / opzegkaart te ondertekenen kun je de verzekering opzeggen bij je huidige verzekeraar en of tussenpersoon.
 • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  Let op er geldt vaak een opzegtermijn van 30 dagen!
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Premie-vergelijken.nl opgericht in 2008

Sinds 2008 bieden wij verzekeringen aan via internet. De oorspronkelijke oprichting van ons kantoor heeft in 1990 plaatsgevonden. Wij zijn een onafhankelijk verzekeringskantoor welke verschillende verzekeringen kan aanbieden. Via onze website kunt U direct een vergelijking maken van meerdere verzekeringen en online afsluiten.

Vragen over een dekking of hulp nodig?

Heeft U vragen over een dekking, verzekeraar of voorwaarden neem dan < a href="/klantenservice/contact">contact met ons op onze adviseurs staan U graag te woord.

Wij zijn aangesloten bij de AFM (vergunningen) en KIFID

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Meer informatie over execution only:

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, polisvoorwaarden en andere zaken. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van Voogd en Voogd verzekeringen/ diensten. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding De getoonde verzekeraars verstrekken een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer. | of neem een kijkje op onze website www.mathekuijpers.nl

Inloggen polismap