Fietsverzekering

Fietsverzekeringen vergelijken

Fietsverzekering vergelijken

 • Vergelijk fietsverzekeringen en sluit af met korting!
 • Bereken premies van verschillende verzekeraars
 • Vraag een offerte aan of sluit direct af.

Vergelijk fietsverzekeringen

Dekkingen en soorten

Bij het verzekeren van je fiets kun je kiezen uit verschillende dekkingen zoals:

Diefstal : Met een diefstaldekking is je fiets verzekerd voor diefstal. Bij deze dekking is een goedgekeurd slot verplicht (art). Daarnaast geldt er vaak een eigen risico dit is per verzekeraar verschillend.

Beschadiging : Met een dekking voor beschadiging is je fiets alleen verzekerd bij beschadiging bijvoorbeeld als je onderuit gaat of iets dergelijks. Diefstal is bij deze vorm niet gedekt.

Diefstal + Beschadiging : Hierbij ben je gedekt voor diefstal en beschadiging van je fiets. Ook hierbij geldt dat een goedgekeurd art-slot vaak verplicht wordt gesteld.

Onderstaand een overzicht van veelgestelde vragen over fietsverzekeringen.

Vragen fietsverzekeringen

Ben ik direct verzekerd?
Ja, na het aanvragen ontvang je per mail een voorlopige dekking. Heeft de verzekeraar de verzekering geaccepteerd dan volgt de polis binnen 1 werkdag per mail of per post.
Hoe kan ik de premie voldoen
De premie kun je per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar voldoen. Let op de premie betaal je direct aan de verzekeraar/ volmachtgever.

Hoe werkt het fietsverzekering afsluiten?

 • Vergelijk premies en voorwaarden
 • Kies de gewenste verzekeraar
 • Verzeker eenvoudig aanvullende dekkingen mee
 • Vraag de gewenste verzekering aan
 • Na het aanvragen volgt er een mail
 • Na acceptatie volgt de polis en groene kaart

Premie fietsverzekering?

Hoe wordt de premie bepaald voor een fietsverzekering? De premie voor de verzekering van je fiets is afhankelijk van de volgende factoren.

 • Soort fiets bijvoorbeeld elektrisch, normaal, mountainbike etc
 • Aankoopprijs van de fiets
 • Regio waarin men woonachtig is
 • Gewenste dekking
 • Soort slot
 • Stalling in afgesloten ruimte

Vergelijk fietsverzekeringen op prijs dekking en voorwaarden

Over premie vergelijken

Mathe kuijpers assurantien en hypotheken b.v. Sinds 2008 bieden wij verzekeringen aan via internet. De oorspronkelijke oprichting van ons kantoor heeft in 1990 plaatsgevonden.

Ons kantoor heeft meerde deskundige adviseurs in dienst die U kunnen helpen bij het kiezen van de juiste verzekering tegen een voordelig tarief.

Wij zijn aangesloten bij de AFM (vergunningen) en KIFID

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Meer informatie over execution only:

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs van de verzekering, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer. | of neem een kijkje op onze website www.mathekuijpers.nl