Brommobielverzekering vergelijken

 • Goedkoop brommobiel verzekeren
 • Exclusieve kortingen
 • Vergelijk verzekeraars
 • 24 uur per dag 7 dagen per week afsluiten
 • Gratis polisapp
 • Telefonisch bereikbaar

Goedkope brommobielverzekering afsluiten

Goedkoopste brommobielverzekering vergelijken? Via onderstaande vergelijker kun je heel eenvoudig de premie voor je brommobiel vergelijken en afsluiten bij verschillende verzekeraars 24 uur per dag 7 dagen per week. Je brommobiel verzekeren kan binnen 3 minuten op premie-vergelijken.nl.

Vergelijk brommobielverzekering met korting!

Vergelijk brommobielverzekering Verzeker de rechtsbijstand en inzittenden eenvoudig mee, wil je een verzekering tegen diefstal dan is een goedgekeurd slot (art-klasse 3/4) verplicht.

Hulp nodig of vragen?
Neem contact met ons op.

Premie brommobielverzekering berekenen? Premie-vergelijken.nl

Dekkingen brommobielverzekering

Onderstaand een beknopt overzicht van de dekkingen bij de verzekering voor brommobielen.

Dekking voor: WA WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden?
Diefstal, of poging tot diefstal/ inbraak?
Storm
Brand/ ontploffing?
Vandalisme
Botsen/ slippen/ vallen, eigen schuld

Aanvullende verzekeringen

Ongevallen verzekering in/opzittenden
Met een Ongevallenverzekering voor in/opzittenden bent U verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit. Dit is meestal gemaximeerd bijvoorbeeld € 2500,-- bij overlijden en € 15000,-- bij invaliditeit.

Rechtsbijstandverzekering / Verhaalservice verzekering:
Deze verzekering voorziet in rechtshulp voor het verhalen van een schade op de tegenpartij.

Veelgestelde vragen brommobielverzekering

Onderstaand een overzicht van veelgestelde vragen bij een verzekering voor je brommobiel.

Top 10 vragen verzekering brommobiel

1Ben ik direct verzekerd als ik een brommobielverzekering afsluit?

Ben ik direct verzekerd als ik een brommobielverzekering aanvraag?

Ja, na het aanvragen van een brommobielverzekering ontvangt u per mail een bevestiging met een voorlopige dekking. Met deze voorlopige dekking bent u voorlopig verzekerd tot het moment van acceptatie of afwijzing door de verzekeraar. Na acceptatie volgt de polis en groene kaart.

Geen voorlopige dekking ontvangen?

Heb je geen voorlopige dekking ontvangen voor je brommobielverzekering dan kan het zijn dat de verzekeraar nog aanvullende vragen heeft over bijvoorbeeld het schadeverleden of iets dergelijks. Wij nemen in dat geval binnen 1 werkdag contact met je op.

2Ben ik verplicht om mijn brommobiel te verzekeren?

Is het verplicht om mijn brommobiel te verzekeren?

Ja, in Nederland ben je verplicht om je brommobiel minimaal WA te verzekeren. Je dient een brommobielverzekering af te sluiten zodra de brommobiel op je naam staat bij het RDW. Heb je geen geldige verzekering afgesloten voor je brommobiel dan kan je daarvoor een boete krijgen van +/- € 400,--. Met een WA dekking ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Wil je je brommobiel ook tegen schade verzekeren zoals bijvoorbeeld diefstal kies dan voor een WA + Beperkt Casco dekking of WA + Casco dekking.

3Moet ik een goedgekeurd slot hebben??

Moet ik een goedgekeurd slot hebben voor mijn brommobielverzekering?

In principe is het altijd verstandig om je brommobiel goed op slot te zetten. De meeste verzekeraars hebben als eis dat bij een diefstaldekking de brommobiel minimaal op slot moet staan met een goedgekeurd slot. ART- klasse 3 of 4 goedgekeurd. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van je brommobielverzekering. Stond de brommobiel niet op slot met een goedgekeurd slot bij diefstal dan kan het zijn dat je geen uitkering ontvangt. Vraag bij je rijwielhandel of reparateur na welke sloten goedgekeurd zijn om problemen te voorkomen.

4Ben ik verzekerd met een opgevoerde brommobiel/ brommer?

Ben ik verzekerd als mijn brommobiel is opgevoerd?

Nee, de meeste verzekeraars hebben een uitsluiting in de polisvoorwaarden staan dat schade ontstaan met een opgevoerde brommobiel niet verzekerd is.

5Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken?

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken op mijn brommobielverzekering?

Schadevrije jaren bouw je op gedurende de looptijd van een motorrijtuigenverzekering als er sprake is van no-claim korting. Hanteert de verzekeraar geen no-claimkorting dan kan het zijn dat er ook geen schadevrije jaren worden toegepast/ geregistreerd.

Ik heb schadevrije jaren op mijn auto of motorverzekering kan ik deze gebruiken?

Heb je reeds een lopende auto of motorverzekering dan kun je deze jaren niet nogmaals gebruiken op je brommobielverzekering. Je kunt schadevrije jaren namelijk pas gebruiken als de autoverzekering of motorverzekering is beëindigd. Hierbij mag de verklaring niet ouder zijn dan 3 jaar. Bij brommobielverzekeringen is het daarnaast ook zo dat de schadevrije jaren daarna vaak niet meer gebruikt kunnen worden op de autoverzekering. Bedenk dus van te voren goed of je de jaren van een beeindigde autoverzekering wil inbrengen op je bromfietsverzekering.

Roy-data en schadevrije jaren

Schadevrije jaren voor je auto of motor worden geregistreerd in de database ROY-DATA. Bij een brommobiel of bromfietsverzekering worden deze vaak niet geregistreerd in ROY-DATA maar verstrekt in fysieke vorm op papier of digitaal. Heb jij dus een oude bromfiets of brommobielverzekering gehad dan kun je deze jaren gebruiken door de no-claimsverklaring aan te leveren.

6Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart?

Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart voor mijn brommobielverzekering?

Na het afsluiten van een brommobielverzekering en acceptatie door de verzekeraar ontvang je vaak digitaal de polis en groene kaart. Mocht je gekozen hebben voor een papieren variant dan volgt deze binnen 3 tot 5 werkdagen.

7Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten?

Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten bij een brommobielverzekering?

Er zijn verschillende aanvullende dekkingen die je af kunt sluiten naast je brommobielverzekering zoals:

 • Ongevallenverzekering voor opzittenden. Biedt dekking bij overlijden en blijvende invaliditeit van bestuurder en passagier.
 • Rechtsbijstandverzekering geeft dekking voor het verhalen van een schade op een derde/ tegenpartij
8Ik gebruik mijn brommobiel niet moet ik hem dan toch verzekeren?

Ik gebruik mijn brommobiel niet meer hij staat in de schuur/ garage.

Gebruik je de brommobiel al een tijdje niet meer en staat deze onaangeraakt in de schuur dan moet je de brommobiel toch verzekeren zolang het kenteken op je naam staat. Als je het kenteken laat schorsen kun je wel onder de verzekeringsplicht uitkomen. Stuur dan het schorsingsbewijs naar ons op.

Na 1 jaar schorsing

Let op heb je een schorsing doorgegeven dan wodt de schorsing na 1 jaar automatisch ongedaan gemaakt en het kenteken wederom aangemeld bij het RDW. Je moet de brommobiel dan opnieuw verzekeren of opnieuw in schorsing plaatsen bij het RDW.

9Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen of beeindigen of overstappen?

Hoe kan ik mijn brommobielverzekering opzeggen of beeindigen?

Normaal gesproken is de looptijd van een brommobielverzekering 1 jaar. Na 1 jaar kun je, je huidige verzekering opzeggen of beeindigen met een opzegtermijn van 30 dagen.Na die 30 dagen kun je dan een nieuwe verzekering afsluiten bij een andere verzekeraar.

Verkoop brommobiel

Heb je je brommobiel verkocht dan kun je de brommobielverzekering beeindigen door middel van een vrijwaringsbewijs. Het enige wat je dan moet doen is een kopie opsturen van je vrijwaringsbewijs naar je verzekeraar of tussenpersoon.

10Hoe kan ik een schade melden?

Hoe kan ik een schade melden aan mijn brommobiel?

Heb je een schade geleden of veroorzaakt dan dien je een Europees aanrijdingsformulier/ schadeformulier aan te leveren. De schade kun je ook eenvoudig melden via de polismap of polis-app.. Heb je andere vragen over een schade neem dan contact met ons op.

Staat je vraag er niet tussen?

Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen.

Of stel je vraag direct aan ons Op de pagina veelgestelde vragen scooterverzekering staan nog meer vragen.

Voordelen goedkope brommobielverzekering vergelijken.

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Goedkoopste brommobielverzekering afsluiten
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 goedkope brommobielverzekering afsluiten
snel een polis inluis

Snel geregeld

Snel een brommobiel verzekeren
compare

Onafhankelijk

Onafhankelijk vergelijken bij verschillende verzekeraars

Premie vergelijken brommobielverzekering?

Sinds 2008 bieden wij via premie-vergelijken.nl brommobielverzekeringen aan. Inmiddels hebben wij duizenden mensen geholpen aan de goedkoopste brommobielverzekering. Voor vragen en hulp zijn onze adviseurs telefonisch bereikbaar en helpen je graag bij het kiezen van de beste brommobielverzekering voor jouw situatie.

Brommobiel verzekering 14 dagen bedenktijd

Besluit je om online je brommobiel te verzekeren dan geldt er een bedenktijd van 14 dagen. Dit wil zeggen dat je binnen 14 dagen de verzekering kan beëindigen per ingangsdatum. Niet goed is dus geld terug bij premie-vergelijken.nl

Verzekering brommobiel vergelijken

Door het verzekering brommobiel vergelijken kan je honderden euro's besparen maar hoe wordt de premie bepaald voor een brommobiel? De premie van een brommobielverzekering is afhankelijk van:

 • Soort brommobiel en gebruik
 • Leeftijd bestuurder
 • Regio waarin men woonachtig is
 • Gewenste dekking
 • Ingebrachte schadevrije jaren
 • De nieuwwaarde en aanschafwaarde

Hoe kun je overstappen bij brommobielverzekeringen

Heb je al een brommobiel verzekerd en wil je een goedkope brommobielverzekering afsluiten van premie-vergelijken.nl dan kun je direct online een aanvraag doen voor een brommobielverzekering. Let op je kunt je huidige brommobielverzekering opzeggen door middel van onze opzegservice je dient dan wel rekening te houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Heb je je brommobiel verkocht dan kun je direct je verzekering opzeggen door een kopie van het vrijwaringsbewijs te versturen naar je verzekeraar of tussenpersoon.

Brommobiel verzekeren populaire merken?

 • Aixam
 • Bellier
 • Canta
 • Casalini
 • Chatenet
 • Due
 • Italcar
 • JDM
 • Ligier
 • Mega
 • Microcar
 • Omnia

Hoe premie verzekering brommobiel vergelijken?

Brommobielverzekering berekenen

Bereken premie brommobielverzekering

Vergelijk premie

Vergelijk brommobielverzekering

Verzend je aanvraag

Je brommobielverzekering afsluiten? Verstuur de aanvraag

Polis en groene kaart

Heb je een bevestiging van acceptatie dan volgt de polis en groene kaart.

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen bij de beste verzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag en op zaterdag Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijkheid

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team/ adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties:

 • AFM vergunningnr: 12015590
 • KIFID 300.010557
 • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen maken wij gebruik van een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke U invoert op deze website versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via premie-vergelijken.nl een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die benodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via de website bieden wij U diverse handige tools aan om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via deze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. De getoonde verzekeraars geven ons een vergoeding omdat zij op de website vermeld staan. Wij hebben voornamelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer.