Schade bromfiets of scooter

 • Vergelijk scooterverzekering binnen 2 minuten
 • Profiteer van exclusieve kortingen
 • Tot 75% no-claimkorting
 • Gratis polisapp
 • Snel een polis in huis
 • Ook telefonisch bereikbaar
 • Verzeker opzittenden, rechtsbijstand eenvoudig mee

Schade aan je bromfiets

Bij schade aan uw bromfiets of scooter is het handig om te weten wat U kunt verwachten. Vandaar dat wij van verschillende schades een opsomming hebben gemaakt. Wilt U direct een schade melden? Vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

Aan te leveren stukken bij een schade aan bromfiets/scooter

Bij een schade dienen de volgende stukken aangeleverd te worden:

 • Ingevuld aanrijdingsformulier
 • Eventueel politierapport
 • Opgave / indicatie van het schadebedrag

Soort schade

Er is sprake van diefstal

Bij diefstal van onderdelen of de gehele brommer dien je aangifte te doen bij de politie. De diefstalschade is alleen gedekt indien er sprake is van een WA + diefstaldekking of WA + Beperkt Cascodekking of WA + Cascodekking.

Wat moet ik verder nog doen

Zijn er onderdelen gestolen vraag dan om een indicatie van de schade bij de reparateur. Zodra het schadebedrag bekend is kunnen wij beoordelen of het noodzakelijk is dat er een expert wordt ingeschakeld.

Diefstal gehele brommer
Betreft het een diefstalschade van de gehele brommer of scooter doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie. En meld de schade aan bij stichting VBV het nummer is terug te vinden op de groene kaart.

Teruggevonden binnen 30 dagen

is de bromfiets/ scooter teruggevonden binnen 30 dagen? Neem dan even contact met ons op.
Er is sprake van een eenzijdig ongeval

Betreft het een eenzijdig ongeval dan is de schade alleen te claimen op een WA + Cascodekking

Bij overige vormen is de schade niet gedekt op de bromfietsverzekering.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade door:

 • Vallen, botsen, van de weg raken
Er is sprake van stormschade

Stormschade aan een bromfiets/ scooter valt alleen onder dekking bij een WA + Beperkt Casco dekking of WA + Casco dekking.

Melden stormschade

Het melden van een stormschade kan online Let op wij dienen wel te beschikken over een indicatie van het schadebedrag.

Aanrijding met tegenpartij

Heb je een aanrijding gehad waarbij een tegenpartij betrokken is dan dien je samen met de tegenpartij een aanrijdingsformulier in te vullen.

Ik ben zelf schuldig aan het ongeval

Ben je zelf schuldig aan het ongeval dan gaat dit ten laste van je no-claimkorting of bonus/maluskorting. Meld de schade zo snel mogelijk via onderstaand formulier en stuur de benodigde stukken in.

De tegenpartij is schuldig

Is de tegenpartij schuldig aan het ongeval dan zal de gehele schade verhaald dienen te worden op de tegenpartij.

Ik ben alleen WA of Beperkt casco verzekerd en nu?
Ben je alleen WA of beperkt casco verzekerd dan is het in veel gevallen noodzaak om de schade in te dienen bij de verzekeraar van de tegenpartij. Is je bromfiets of scooter via ons verzekerd dan kun je eventueel ook gebruik maken van de 112- schadeservice dit is een schadeservicebureau welke de geleden schade probeert te verhalen op de tegenpartij.

Rechtbijstandverzekering
Heb je naast je WA verzekering een rechtsbijstandverzekering afgesloten dan kun je ook de schade indienen op je rechtsbijstandverzekering welke bij de bromfiets of scooter is meeverzekerd of op een particuliere/ zakelijke rechtsbijstandverzekering.

WA + Casco / all-risk verzekerd?

Dan kun je de schade indienen op je WA + Cascoverzekering de schade wordt dan door je verzekeraar verhaald op de tegenpartij zodra zij een uitkering hebben gedaan.

Veelgestelde vragen

Wat is een eigen risico

Een eigen risico wordt in mindering gebracht op de schade-uitkering. Bijvoorbeeld is de schade € 500,-- en geldt er een eigen risico van € 150,-- dan wordt er door de verzekeraar een bedrag uitgekeerd van € 350,--

Wanneer moet er een expert komen kijken?
Om te bepalen of de inschakeling van een expert noodzakelijk is hangt o.a. af van het bouwjaar, de dekking en de indicatie van het schadebedrag. In de meeste gevallen is het mogelijk om telefonisch bij ons een expert aan te vragen. Dient de schade op een tegenpartij verhaald te worden dan bepaalt de verzekeraar van de tegenpartij vaak de expertisegrens.

Direct schade melden

Klik hier om direct Uw schade te melden bij ons.

Schade melden

Handige Downloads

Heeft u een document nodig bijvoorbeeld een aanrijdingsformulier of getuigenverklaring download hem dan direct via een van onderstaande opties.

Premie-vergelijken.nl de voordelen.

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Scooterverzekering afsluiten met korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Goedkope scooterverzekering vergelijken sinds 2008
snel een polis inluis

Snel geregeld

Regel verzekering scooter binnen 3 minuten
compare

Onafhankelijk

Onafhankelijk vergelijken bij verschillende aanbieders

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen bij de beste verzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag en op zaterdag Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijkheid

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team/ adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties:

 • AFM vergunningnr: 12015590
 • KIFID 300.010557
 • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen maken wij gebruik van een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke U invoert op deze website versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via premie-vergelijken.nl een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die benodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via de website bieden wij U diverse handige tools aan om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via deze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. De getoonde verzekeraars geven ons een vergoeding omdat zij op de website vermeld staan. Wij hebben voornamelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer.