Bromfietsverzekering Enra vergelijken

 • Goedkope scooterverzekering vergelijken binnen 2 minuten
 • Profiteer van exclusieve kortingen
 • Vanaf € 0,85 per maand
 • Tot 75% no-claimkorting
 • Gratis polisapp
 • Snel een polis in huis
 • Ook telefonisch bereikbaar
 • Verzeker opzittenden, rechtsbijstand eenvoudig mee

Bromfietsverzekering ENRA vergelijken

ENRA verzekeringen heeft een goedkope brommerverzekering in de markt gezet. Toch kan je door het vergelijken van premies enorm besparen op de kosten voor je bromfietsverzekering. Vergelijk je huidige ENRA premie met een van onze aanbieders.

Goedkope scooterverzekering Enra vergelijken?

Wil jij je scooter verzekeren tegen diefstal? Dan is goedgekeurd art-slot klasse 3/ 4 verplicht. Heb jij geen goedgekeurd slot dan kan je de premie niet berekenen voor WA+ Beperkt Casco/ Casco.

Vergelijk scooterverzekering met korting!

Vragen of hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij je scooterverzekering? Neem dan contact met ons op. Verzeker de opzittenden en rechtsbijstand ook eenvoudig mee.

Enra scooterverzekering vergelijken? Premie-vergelijken.nl

Scooterverzekering dekking

Onderstaand een beknopt overzicht van dekkingen en aanvullende verzekeringen.

Wat is gedekt op een scooterverzekering? WA WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden?
Diefstal, of poging hiertoe?
Storm, natuurgeweld
Brand, ontploffing, explosie?
Vandalisme
Botsen/ slippen/ (om)vallen

Ongevallen opzittenden scooterverzekering

Met de ongevallen opzittenden zijn de bestuurder en passagier allebei verzekerd tijdens een ongeval ongeacht de schuldvraag. De opzittendenverzekering is dan ook zeker aan te raden bij een scooterverzekering. De verzekerde som bij overlijden en blijvende invaliditeit bepaal jezelf. Bijvoorbeeld € 7500,-- bij overlijden en € 30.000,-- bij blijvende invaliditeit.

Schadeverzekering opzittenden scooterverzekering

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om te kiezen voor een schadeverzekering voor opzittenden. De schadeverzekering opzittenden biedt dekking voor zowel de bestuurder als passagier. De schadeverzekering opzittenden heeft een uitgebreidere dekking dan de ongevallenverzekering voor opzittenden.

Rechtsbijstand verzekering scooter

Deze verzekering biedt dekking bij het verhalen van een schade op de schuldige / tegenpartij. Met de rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp voor het verhalen van je schade. Heb je geen rechtsbijstandverzekering dan dien je dit in de meeste gevallen zelf te organiseren. Beschik je al over een gezinsrechtsbijstandverzekering dan biedt deze vaak dekking als de module verkeer is meeverzekerd.

Scooterverzekering nieuwwaarde of aanschafwaarde

Sommige verzekeraars bieden een nieuwwaarde of aanschafwaarderegeling aan. Handig als je bijvoorbeeld de eerste eigenaar bent. Je scooter is dan voor een periode van 3 jaar verzekerd tegen nieuwwaarde.

Algemene vragen scooterverzekering

Vragen dekking scooterverzekering

Veelgestelde vragen met betrekking tot dekkingen voor je scooterverzekering.

Vragen beveiliging bromfietsverzekering

Vragen over beveiligen van je scooter of bromfiets.

Vragen schadevrije jaren

Vragen met betrekking tot schadevrije jaren en no-claimopbouw op je scooterverzekering.

Vragen bij schade scooterverzekeringen

Vragen premiebetaling incasso

Vragen over betalingen, premie, incasso enzovoorts.

Vragen over beeindiging/ opschorten scooterverzekeringen

Verzekering scooter vergelijken de voordelen.

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Scooterverzekering afsluiten met korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Goedkope scooterverzekering vergelijken sinds 2008
snel een polis inluis

Snel geregeld

Regel verzekering scooter binnen 3 minuten
compare

Onafhankelijk

Onafhankelijk vergelijken bij verschillende aanbieders

Goedkope scooterverzekering afsluiten!

Meer informatie over de verschillende verzekeringen kun je terugvinden onder het tabblad dekkingen. Ook de veelgestelde vragen kun je eenvoudig terugvinden om je op weg te helpen bij het kiezen van de beste scooterverzekering of goedkoopste scooterverzekering. Door het vergelijken van scooterverzekeringen besparen onze klanten honderden euro’s per jaar op hun scooterpremie.

Dekking scooterverzekering bij jongere bestuurder

Helaas komt het steeds vaker voor dat een ouder een scooterverzekering afsluit voor zijn/ haar zoon of dochter. Verzekeraars zijn niet zo blij met deze ontwikkeling en hanteren vaak een hoger eigen risico of helemaal geen dekking als de zoon/ dochter op de scooter rijdt. Het beste is om een scooterverzekering af te sluiten op naam van de regelmatige bestuurder zo voorkom je een hoop gedoe bij schade.

Wat is een scooterverzekering

Een scooterverzekering kunnen we eigenlijk onder verdelen in 2 soorten tot 45 km per uur en tot 25 km per uur. Tot 25 km per uur en zonder helmplicht spreken we van een snorfiets. Kan je scooter harder rijden dan dien je vaak een helm te dragen en spreken we van een bromfietsverzekering. In Nederland is het verplicht om je scooter te verzekeren zodra deze op naam gezet wordt.

Welke dekking bij het scooter verzekeren?

Is je scooter al wat ouder kies dan voor alleen de WA dekking. Wil je meer zekerheid of heeft de scooter een hoge (aanschaf)waarde kies er dan voor om je scooter WA + Beperkt casco te verzekeren of kies de all-risk dekking. Ook voor jongere scooters kun je beter kiezen voor de WA + Beperkt Casco of Cascodekking deze vormen bieden onder andere dekking tegen diefstal of vallen en botsen/ slippen. De meeste verzekeraars schrijven tussen de 1,5 tot 2,5 % per maand af op de scooter na 1 jaar.

Dagwaarde scooter

De dagwaarde is eigenlijk de aanschafwaarde of de waarde waarvoor de scooter te koop staat. De dagwaarde wordt dan ook vaak gebruikt bij de premiebepaling voor de WA+ Beperkt cascodekking of volledig cascodekking van je scooterverzekering.

Hoe je premie vergelijken scooterverzekering?

 • Bereken premie scooterverzekering door je kenteken in te vullen
 • Vergelijk bij bekende verzekeraars op dekking en voorwaarden
 • Kies de gewenste aanvullende dekkingen zoals opzittenden of rechtsbijstand
 • Vraag de scooterverzekering aan en vul de slotvragen in.
 • Na het aanvragen volgt er een email met voorlopige dekking
 • Na acceptatie volgt de polis en groene kaart

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen bij de beste verzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag en op zaterdag Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijkheid

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team/ adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties:

 • AFM vergunningnr: 12015590
 • KIFID 300.010557
 • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen maken wij gebruik van een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke U invoert op deze website versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via premie-vergelijken.nl een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die benodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via de website bieden wij U diverse handige tools aan om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via deze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. De getoonde verzekeraars geven ons een vergoeding omdat zij op de website vermeld staan. Wij hebben voornamelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer.