Scooterverzekering vergelijken

Scooterverzekering WA vergelijken

Scooterverzekering WA vergelijken? Door het vergelijken van scooterverzekeringen kan jij tot honderden euro's per jaar besparen. De WA dekking voor een scooter is verplicht in Nederland met een WA scooterverzekering ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Eigen schade aan de scooter valt dus bij deze goedkope scootervezekering niet onder de dekking.

WA Scooterverzekering vergelijken en afsluiten

Kies je voor een diefstaldekking dan is een goedgekeurd slot verplicht art-klasse 3/4 . Verzeker de opzittenden en rechtsbijstand eenvoudig mee.

WA scooterverzekering vergelijken en afsluiten?

Je scooter wa verzekeren kan 24 uur per dag 7 dagen per week direct online een goedkope scooterverzekering afsluiten via premie-vergelijken.nl

Scooterverzekering dekking

Onderstaand een beknopt overzicht van dekkingen en aanvullende verzekeringen.

Wat is gedekt op een scooterverzekering? WA WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden?
Diefstal, of poging hiertoe?
Storm, natuurgeweld
Brand, ontploffing, explosie?
Vandalisme
Botsen/ slippen/ (om)vallen

Ongevallen opzittenden scooterverzekering

Met de ongevallen opzittenden zijn de bestuurder en passagier allebei verzekerd tijdens een ongeval ongeacht de schuldvraag. De opzittendenverzekering is dan ook zeker aan te raden bij een scooterverzekering. De verzekerde som bij overlijden en blijvende invaliditeit bepaal jezelf. Bijvoorbeeld € 7500,-- bij overlijden en € 30.000,-- bij blijvende invaliditeit.

Schadeverzekering opzittenden scooterverzekering

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om te kiezen voor een schadeverzekering voor opzittenden. De schadeverzekering opzittenden biedt dekking voor zowel de bestuurder als passagier. De schadeverzekering opzittenden heeft een uitgebreidere dekking dan de ongevallenverzekering voor opzittenden.

Rechtsbijstand verzekering scooter

Deze verzekering biedt dekking bij het verhalen van een schade op de schuldige / tegenpartij. Met de rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp voor het verhalen van je schade. Heb je geen rechtsbijstandverzekering dan dien je dit in de meeste gevallen zelf te organiseren. Beschik je al over een gezinsrechtsbijstandverzekering dan biedt deze vaak dekking als de module verkeer is meeverzekerd.

Scooterverzekering nieuwwaarde of aanschafwaarde

Sommige verzekeraars bieden een nieuwwaarde of aanschafwaarderegeling aan. Handig als je bijvoorbeeld de eerste eigenaar bent. Je scooter is dan voor een periode van 3 jaar verzekerd tegen nieuwwaarde.

Veelgestelde vragen scooterverzekering

3Vragen opbouw schadevrije jaren / no-claim enzovoorts

Vragen no-claimkorting en opbouw jaren

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren achterhalen bij een scooterverzekering?

Schadevrije jaren kun je opvragen bij je vorige verzekeraar of tussenpersoon. Schadevrije jaren zijn ook terug te vinden op je polisblad of polis-aanhangsel.

Heb je een auto en een bromfiets dan kun je de schadevrije jaren maar 1 keer gebruiken. Je gebruikt ze bijvoorbeeld of op je autoverzekering of op je bromfietsverzekering. Schadevrije jaren kunnen alleen gebruikt worden als de vorige verzekering niet meer loopt en dus opgezegd of beëindigd is.

Bijvoorbeeld als je besluit om geen auto meer te rijden maar brommer dan kun je de jaren van je auto gebruiken als deze beëindigd is. Let op mocht je dit willen dan kun je vaak de commerciële jaren niet meer gebruik voor je autoverzekering in de toekomst.

Kan ik ook schadevrije jaren opbouwen op mijn scooterverzekering?

Ja bij sommige verzekeraars is het mogelijk om schadevrije jaren op te bouwen. Schadevrije jaren worden vaak opgebouwd als er een zogenaamde bonus/ malusregeling van toepassing is. Bijvoorbeeld 75% korting. Bij een schade kun je ook terugvallen in schadevrije jaren waardoor er een malus-registratie ontstaat.

Zijn schadevrije jaren en tredes hetzelfde?

Nee, schadevrije jaren en tredes zijn 2 verschillende begrippen. Bijvoorbeeld: Bij verzekeraar A staat u op trede 6 met een korting van 50% en 0 Schadevrije jaren, bij verzekeraar B staat U op trede 10 met 0 schadevrije jaren en 75% korting. Je kunt een bonus/malus ladder een beetje vergelijken met een trappenhuis waarbij als je goed rijdt en geen schade veroorzaakt steeds een trede hoger komt. Heb je schade dan val je een aantal tredes terug.

Iedere verzekeraar heeft zijn eigen bonus/malusladder en opbouw van tredes.

Meer vragen over no-claimopbouw

5Vragen premiebetaling

Vragen premiebetaling incasso

Hoe kan ik de premie betalen voor mijn scooter of bromfietsverzekering?

De premie kan in verschillende termijnen voldaan worden. Bijvoorbeeld per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar. Alleen bij een jaarlijkse betaling is het mogelijk om de premie te voldoen d.m.v. een nota/ bankoverschrijving. Het betalen van een jaarpremie is in veel gevallen het voordeligst. De meeste verzekeraars hanteren namelijk een toeslag op de premie. De premies die in onze modules getoond worden zijn de daadwerkelijke premie die je betaald. De eerste premie kan hoger uitvallen omdat dit vaak over een periode gaat langer dan 1 maand bij maandbetaling.

Ik ben vergeten de premie te betalen voor mijn scooterverzekering?

Ben je vergeten de premie te betalen voor je bromfiets of scooterverzekering? Dan dien je de premie zo snel mogelijk over te maken naar je verzekeraar of tussenpersoon. Meestal heb je een dag na betaling weer dekking voor je bromfiets of scooterverzekering.

Schade en de premie niet op tijd voldaan

Heb je schade opgelopen of veroorzaakt tijdens het opschorten van de dekking door de verzekeraar dan dien je de schade zelf te betalen of kan de verzekeraar besluiten de schade op je te verhalen.

Voordelen goedkope wa scooterverzekering.

Exclusieve kortingen

Profiteer van exclusieve kortingen

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 goedkope scooterverzekering WA afsluiten

Snel geregeld

Snel een polis in huis

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten via premie-vergelijken.nl. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen van de beste scooterverzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag en op zaterdag Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijkheid

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team/ adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij :

  • AFM vergunningnr: 12015590
  • KIFID 300.010557
  • KVK 20123578

Wij zijn daarnaast aangesloten bij stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen gebruiken wij een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke u invoert op premie-vergelijken.nl versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van de financieel adviseur een scooterverzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via premie-vergelijken.nl een scooterverzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een scooterverzekerings- of bancair product en voert u bij een aanvraag zelf de gegevens in die benodigd zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een scooterverzekering via internet?

Via premie-vergelijken.nl bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens kunt u bij premie-vergelijken.nl terecht voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Wij hebben dan ook gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste scooterverzekering bovenaan staat. Ook kunt u de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van scooterverzekeringen gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via premie-vergelijken.nl een scooterverzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. De getoonde verzekeraars geven ons een vergoeding omdat zij op premie-vergelijken.nl vermeld staan. Premie-vergelijken.nl heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer.