[rev_slider autoverzekering]

Tips autoverzekeringen

Tips autoverzekering? Onderstaand enkele handige tips voor het afsluiten van je autoverzekering.

Kies de juiste dekking!

Wellicht een open deur maar het is erg belangrijk om een goede dekking voor je autoverzekering af te sluiten. Vergelijk autoverzekeringen niet alleen op prijs maar kijk ook naar de voorwaarden zoals moet ik naar een aangesloten hersteller bij schade? Hoe hoog is mijn eigen risico bij schade? Val ik terug voor ieder schade.

Heb je voor je auto een lening afgesloten kies dan voor een WA + Casco dekking of Beperkt Casco dekking. Anders betaal je straks voor een auto die niet meer van jou is omdat hij bijvoorbeeld total-loss is verklaard.

Extra accessoires?

Heb je extra accessoires aangebracht aan je auto verzeker deze dan mee. De meeste verzekeraars verzekeren namelijk vaak alleen af-fabriek accessoires mee, later aangebrachte accessoires zijn in dit geval dan niet meeverzekerd. Wat wordt verstaan onder accessoires? Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichtmetalen velgen, audio-installatie maar ook reclame of car-wrapping, aangepaste bumpers etc.

Rechtsbijstand

Ook het verzekeren van rechtsbijstand is zeker aan te bevelen. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp bij het verhalen van een schade of geschil met de garage over een uitgevoerde reparatie. Uiteraard kun je je auto rechtsbijstand ook uit breiden met de module verkeer waarbij je overige gezinsleden ook verzekerd zijn.

Kilometerage

Rij je veel of weinig kilometers? Hoe meer kilometers je rijdt hoe hoger de premie, maak dus van te voren een goede inschatting hoeveel kilometers jij per jaar rijdt. Is je inschatting te laag geweest? Dan kun je het aantal opgegeven kilometers ook tussentijds laten aanpassen.

Besparen op je autoverzekering?

Vergelijk premie autoverzekeringen

Om de kosten van een verzekering te bepalen hanteren verzekeraars verschillende premiefactoren. Hierbij kijken ze o.a. naar het gebruik van de auto, en gegevens van de bestuurder. Wij hebben een handige opsomming gemaakt van de premiefactoren

Enkele premiefactoren

Regio waarin bestuurder woonachtig is
Het merk en type van de auto
Het aantal km's dat met de auto gereden wordt
De geboortedatum van de bestuurder
De gewenste dekking
Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
De dagwaarde/ aanschafwaarde van de auto
De cataloguswaarde van de auto
Het gebruik van de auto bijvoorbeeld particulier of zakelijk

Kan ik mijn schadevrije jaren ook voor 2 autoverzekeringen gebruiken?

Nee het is niet mogelijk om schadevrije jaren dubbel te gebruiken bij de aanvraag van een verzekering. Bijvoorbeeld: Een gezin heeft 2 auto's waarbij auto 1 10 schadevrije jaren heeft en een korting van 80% no-claim. Nu kopen zijn een auto erbij voor de partner. Omdat de auto weinig kilometers maakt kan er gebruik worden gemaakt van een tweede gezinsautoregeling waarbij de auto van de partner op de no-claim meelift van de 1e auto. De 2e gezinsauto krijgt dan extra tredes toegevoegd op zijn polis. Waardoor de premie voor de 2e gezinsauto goedkoper wordt.

Kan ik ook een verzekering aanvragen met negatieve jaren?
Ja bij sommige verzekeraars is het mogelijk om met een malus/registratie een verzekering aan te vragen. De verzekeraars die hieraan meewerken worden getoond in onze berekeningsmodule voor autoverzekeringen.

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten via onze website. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van de verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen van de beste verzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijk

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team van deskundige adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties:

  • AFM vergunningnr: 12015590
  • KIFID 300.010557
  • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen maken wij gebruik van een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke U invoert op onze website versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die benodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs van de verzekering, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer.