Autoverzekering berekenen

  • Autoverzekering berekenen en vergelijken?
  • Vergelijk autoverzekeringen met korting!
  • Gratis polisapp altijd inzicht in je gegevens
  • Ook voor zakelijke autoverzekeringen
  • Bereken hieronder snel je premie

Autoverzekering Berekenen

Vergelijk en bereken onderstaand direct verschillende autoverzekeringen. Ook kun je een zakelijke of bedrijfsautoverzekering afsluiten. 

Heb je vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op wij helpen je graag.

Autoverzekering premie berekenen. 

Ook de inzittenden, rechtshulp of pechhulp kun je verzekeren, Heb je een alarm geef dit dan aan in de module, sommige verzekeraars stellen dit namelijk als eis voor acceptatie. Ook kan je korting krijg op je autopremie als je auto over een alarm beschikt!

Premie autoverzekering berekenen? Premie-vergelijken.nl 

Veelgestelde vragen

1Is een autoverzekering verplicht?

Is een autoverzekering verplicht?

Ja het is in Nederland verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de auto tegen diefstal of eigen schade te verzekeren. Hiervoor kun je een WA+Beperkt Casco of WA + casco dekking afsluiten.

2Welke dekkingen zijn er?

Dekking autoverzekering | Soorten

Onderstaande een overzicht van verschillende dekkingen voor je autoverzekering. Heb je vragen over een dekking neem dan contact met ons op.

Autoverzekering dekking WA WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden?
joyriding/ diefstal, inbraak,
Storm of hagel
Brand, ontploffing?
Botsing met loslopende dieren
Ruitbreuk, sterretje
Vandalisme
Botsen/ slippen/ van de weg raken/ omslaan/ eigen schuld

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Welke dekkingen nog meer afsluiten naast je autoverzekering?

Ongevallen verzekering inzittenden

Bij een ongevallenverzekering voor inzittenden ben je verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit. Dit is meestal gemaximeerd bijvoorbeeld € 2500,-- bij overlijden en € 15000,-- bij invaliditeit. De ongevallenverzekering voor inzittenden keert uit na een ongeval ongeacht de schuldvraag aan bijvoorbeeld de bestuurder of inzittenden.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstandverzekering helpt je bij het verhalen van een autoschade op een derde partij. De rechtsbijstandverzekering is ook uit te breiden naar de dekking verkeer zodat ook geschillen met een garage onder de dekking vallen.

Schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden is een stuk uitgebreider dan een ongevallenverzekering voor inzittenden. De schadeverzekering voor inzittenden kent een verzekerde som van € 1.000.000,--. De schadeverzekering voor inzittenden keert uit ten gevolge van een ongeval bij o.a. overlijden, blijvende invaliditeit en schade aan zaken die in de auto liggen tijdens het ongeval.

Aanschafwaardegarantie

Met een aanschafwaardeverzekering ben je verzekerd voor het aanschafbedrag gedurende een aantal jaar bijvoorbeeld 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar. De aanschafwaardeverzekering wordt vaak afgesloten bij 2e hands auto's.

Nieuwwaardeverzekering

De nieuwwaardeverzekering is geschikt voor nieuwe auto's waarbij je bijvoorbeeld 1, 2, 3 jaar de nieuwwaarde van je auto verzeker .

Pechhulpverzekering

Door een pechhulpverzekering af te sluiten ben je verzekerd van hulpverlening bij pech onderweg. De dekking bepaal jezelf bijvoorbeeld binnen Nederland, Europa of de Benelux. Ook is het mogelijk om te kiezen voor hulpverlening binnen je woonplaats.

Vervangend vervoer

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om vervangend vervoer te verzekeren. Bijvoorbeeld als je auto niet gerepareerd kan worden of door schade uitvalt.

3Ben ik direct verzekerd als ik een verzekering aanvraag?

Ben ik direct verzekerd als ik een verzekering afsluit?

Na het aanvragen van een verzekering ontvang je een voorlopige dekking met deze voorlopige dekking ben je voorlopig verzekerd tot het moment van acceptatie/ afwijzing door de verzekeraar. Wordt de aanvraag geaccepteerd dan ontvang je de polis vaak binnen enkele uren in de mailbox. Of rond de ingangsdatum van de verzekering.

Geen voorlopige dekking ontvangen?

Heb je geen voorlopige dekking ontvangen voor de autoverzekering. Dan heeft de verzekeraar waarschijnlijk aanvullende vragen of wenst meer informatie te ontvangen. Wij nemen in dat geval binnen 1 werkdag contact met je op.

4Wat is de meldcode van mijn auto?

Wat is de meldcode van mijn auto?

De meldcode hebben wij samen met een kenteken nodig om een autoverzekering af te kunnen sluiten. De meldcode kan je terugvinden op het frame van de auto dit zijn namelijk de laatste 4 cijfers. Ook is het mogelijk om de meldcode terug te vinden op het kentekenbewijs als voertuigidentificatienummer (de laatste 4 cijfers) of bij meldcode.

5Vanaf wanneer moet je je auto verzekeren?

Vanaf wanneer moet ik een autoverzekering afsluiten?

Zodra een kenteken op naam staat dient uw voertuig minimaal WA verzekerd te zijn. Dit noemt men ook wel de WAM verzekeringsplicht. De WA dekking is de goedkoopste autoverzekering die verkrijgbaar is in Nederland. Wil je ook dekking voor brand/ diefstal kies dan voor een WA beperkt Casco of WA+ Cascodekking / all-riskdekking.

6Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken?

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken voor een autoverzekering?

Per motorrijtuigenverzekering bijvoorbeeld een autoverzekering of motorverzekering bouw je schadevrije jaren op. is je vorige autoverzekering of motorverzekering beëindigd korter dan 3 jaar geleden dan kun je de schadevrije jaren gebruiken. Loopt je autoverzekering nog maar heb je er een auto bijgekocht dan moet de 2e gezinsauto vaak op 0 schadevrije jaren beginnen. Schadevrije jaren kunnen namelijk niet dubbel gebruikt worden. Sommige verzekeraars geven een extra korting als de 2e gezinsauto bij hun wordt ondergebracht.

IK heb een schade gehad hoe zit het dan met de schadevrije jaren

Bij een schuldschade val je vaak terug in schadevrije jaren gemiddeld is dit meestal rond de 5 jaar. Had je voorheen bijvoorbeeld 10 schadevrije jaren dan worden deze aangepast naar 5 schadevrije jaren. Ook kun je bij een schade in de malus terecht komen. Ook wel bekend als negatieve schadevrije jaren. Heb je negatieve schadevrije jaren dan accepteren vaak niet alle verzekeraars zondermeer een autoverzekering en is het een stuk lastiger om je auto te verzekeren.

Roy-data en schadevrije jaren

Roy-data is een database waarin alle schadevrije jaren worde geregistreerd. Verzekeraars bevragen roy-data om het aantal schadevrije jaren op te vragen. Heb je een verkeerd aantal schadevrije jaren ingevuld dan corrigeren verzekeraars het aantal schadevrije jare o.b.v. roy-data.

7Er worden geen autoverzekeringen getoond?

Ik kan geen premie berekenen hoe kan dit?

Het komt helaas weleens voor dat hij een kenteken niet pakt. De module autoverzekering is namelijk alleen beschikbaar voor auto's met een geel kenteken. Heb jij een bestelauto met een aparte laadruimte dan kun je de verzekering berekenen via de module bestelautoverzekering

Ik heb geen bestelauto maar krijg toch geen resultaten?

In dat geval kun u telefonisch contact met ons opnemen. Onze adviseurs kunnen je verder helpen bij je autoverzekering het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een goedgekeurd alarm aanwezig moet zijn voor het desbetreffende merk en type auto.

8Er rijdt een andere bestuurder in de auto?

Andere bestuurder voor de autoverzekering?

Gebruikt je partner of zoon/ dochter de auto weleens dan is dit gewoon gedekt op je autoverzekering mits de bestuurder een geldig Nederlands rijbewijs heeft. Maakt de bestuurder schade tijdens het lenen van de auto dan gaat dit bij een schuldschade wel van je no-claimkorting af.

9Moet ik een alarm hebben?

Geldt er altijd een alarmeis voor de autoverzekering?

De meeste auto's beschikken over een standaard af-fabriek startonderbreker. Bij duurdere auto's eisen de meeste verzekeraars vaak een alarmsysteem bijvoorbeeld alarm klasse 3/ 4 of 5. Heb je een alarmsysteem op je auto zitten dan is een SCM/VBV certificaat vaak verplicht door de verzekeraar.

Wel alarm geinstalleerd maar geen (geldig) cetificaat

ZIt er geen alarm op tijdens diefstal of was deze niet ingeschakeld dan kan de verzekeraar besluiten de schade niet uit te keren. Een alarm moet ook vaak gekeurd worden om de certificering te waarborgen. Laat dus je alarmsysteem regelmatig keuren om problemen en teleurstellingen te voorkomen bij diefstal.

10Hoe kan ik mijn autoverzekering beeindigen?

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen/ beeindigen?

Bij de meeste verzekeraars kun je de autoverzekering beëindigen/ opzeggen als de auto verkocht is door middel van een vrijwaringsbewijs. Heb je je auto niet verkocht maar wil je switchen of overstappen van autoverzekeraar dan kun je er vaak onderuit met een opzegtermijn van 30 dagen. Let op sommige verzekeraars hanteren een jaarcontract bij autoverzekeringen dan is de autoverzekering pas na 1 jaar dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 30 dagen.

Meer veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op of stel je vraag. Uiteraard zijn er meer vragen terug te vinden op de pagina veelgestelde vragen autoverzekeringen.

Voordelen goedkope autoverzekeringen berekenen

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Online autoverzekering berekenen dan online korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 goedkope autoverzekering afsluiten
snel een polis inluis

Snel geregeld

Auto verzekeren binnen 3 minuten
compare

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen bij de beste verzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag en op zaterdag Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijkheid

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team/ adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet je zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of je huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan de polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvang je vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties:

  • AFM vergunningnr: 12015590
  • KIFID 300.010557
  • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om je gegevens te beveiligen maken wij gebruik van een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke je invoert op deze website versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien je ervoor kiest om via premie-vergelijken.nl een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maak jezelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voer je bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die benodig zijn. Omdat onze adviseurs hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht je kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij jezelf terecht.

Heb je liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor je bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via de website bieden wij je diverse handige tools aan om een premievergelijking van je verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot de verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij je hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen je in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via deze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. De getoonde verzekeraars geven ons een vergoeding omdat zij op de website vermeld staan. Wij hebben voornamelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer.