Scooter overschrijven scooterverzekering?

Hoe kan ik mijn scooter overschrijven en hoe werkt dit precies met bijvoorbeeld de scooterverzekering?

Een scooter overschrijven gaat eenvoudig via het RDW, postkantoor, bromfietshandelaar of online. De nieuwe eigenaar dient vanaf het moment van overschrijving zelf een bromfietsverzekering aan te vragen op zijn of haar naam. Laat je je scooter overschrijven en vraagt de nieuwe eigenaar geen verzekering aan vanaf de datum van overschrijving dan riskeert hij/zij een boete van het RDW van +/- € 400,--.

Wat heb je nodig voor het scooter overschrijven?

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Overschrijvingsbewijs
  • het Tenaamstellingsbewijs
  • of Kentekencard
  • of Tenaamstellingscode

Overschrijvingsbewijs kwijt bromfiets?

Ben je je overschrijvingsbewijs kwijt dan kun je om een nieuw bewijs vragen bij het RDW. Dit kan online of via het postkantoor bij jou in de buurt. Online kun je ook inloggen bij het RDW met je DIGID.

Scooterverzekering overschrijven

Hoe zit het met je scooterverzekering bij het overschrijven van het kenteken?

Is je kenteken overgeschreven naar een nieuwe eigenaar en heb je een vrijwaringsbewijs (bonnetje) ontvangen dan kun je de scooterverzekering beeindigen door een kopie of foto van het vrijwaringsbewijs naar je verzekeraar of tussenpersoon te versturen. Je verzekeraar of tussenpersoon moet dan de bromfiets beeindigen vanaf de datum dat het kenteken niet meer op jouw naam staat. Let op in sommige gevallen gaan verzekeraars maar maximaal 1 jaar terug. Bij verkoop is het dus verstandig om ook zo snel mogelijk je bromfietsverzekering af te melden. Dit gebeurt helaas niet automatisch zoals bijvoorbeeld de motorrijtuigenbelasting bij een auto of motor.

Nieuwe eigenaar en scooterverzekering bij het overschrijven?

De nieuwe eigenaar dient vanaf de datum van overschrijving zelf een scooterverzekering of bromfietsverzekering aan te vragen op zijn naam. Bij de aanvraag van een nieuwe scooterverzekering worden er zaken gevraagd zoals schadeverleden, kenteken, meldcode en overige zaken. Via premie-vergelijken.nl kun je heel eenvoudig en goedkoop een scooterverzekering vergelijken bij verschillende verzekeraars.

Hoe ging het vroeger met het overschrijven en de verzekering?

Voor de kentekenplicht hadden scooters, brommers en snorfietsen een bromfietsplaatje. Door de komst van het kenteken is het niet meer mogelijk om de verzekering mee te verkopen aan de nieuwe eigenaar. Vroeger kon de huidige eigenaar de bromfiets verkopen inclusief verzekering. Het verzekeringsbewijs kon in het verleden op naam gezet worden van de nieuwe eigenaar dit is helaas niet meer mogelijk.

Direct besparen op je bromfietsverzekering?

Vergelijk bromfietsverzekeringen vanaf € 0,95 per maand

Hoe werkt het scooterverzekering vergelijken en afsluiten?

Bereken je premie

Vergelijk premies

Verzend je aanvraag

Polis en groene kaart

Sinds 2008 bieden wij verzekeringen aan via internet. De oorspronkelijke oprichting van ons kantoor heeft in 1990 plaatsgevonden.

Ons kantoor heeft meerde deskundige adviseurs in dienst die U kunnen helpen bij het kiezen van de juiste verzekering tegen een voordelig tarief.

Wij zijn aangesloten bij de AFM (vergunningen) en KIFID

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw scooterverzekering maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Meer informatie over execution only:

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs van de verzekering, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer. | of neem een kijkje op onze website www.mathekuijpers.nl