Bestelautoverzekering zzp 

 • Bestelautoverzekering zzp'er afsluiten binnen 3 minuten
 • Profiteer van exclusieve kortingen
 • Tot 80% no-claimkorting
 • Ook telefonisch bereikbaar
 • Verzeker inzittenden, rechtsbijstand eenvoudig mee
 • Vergelijk autoverzekeringen in onderstaande module!

Bestelautoverzekering ZZP er vergelijken

Bestelautoverzekering zzp er vergelijken en afsluiten met korting. Vergelijk onderstaand verschillende verzekeraars voor de zzp bestelautoverzekering

Bestelauto verzekeren zzp er

Vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op.

Goedkoopste ZZP bestelautoverzekering afsluiten

Verzeker de inzittenden en rechtsbijstand eenvoudig mee. Ook de goederen in de bestelauto kun je eenvoudig meeverzekeren.

Bestelauto verzekeren zzp 24 uur per dag 7 dagen per week

Overzicht dekkingen bestelautoverzekeringen

Onderstaand een overzicht van de goedkoopste bestelautoverzekering en beste bestelautoverzekeringen.

Dekking bestelautoverzekering? WA WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden?
Diefstal / inbraak of poging daartoe?
Storm, hagelschade
Brand, ontploffing, zelfontbranding?
Botsing met loslopende dieren
Ruitbreuk of sterretje
Vandalisme of bekrassing
Botsen/ slippen/ van de weg raken/ omslaan

Wat is een bestelautoverzekering?

Wat is een bestelautoverzekering?

Een bestelautoverzekering is een verzekering voor een bedrijfswagen of bestelbus die een bepaald laadvermogen heeft om spullen te vervoeren. De typische bestelauto heeft vaak een grijs kenteken welke begint met een V of B in de lettercombinatie.

Aanvullende dekkingen bestelautoverzekeringen.

Ongevallen verzekering inzittenden
Met deze verzekering zijn de bestuurder en passagiers verzekerd voor letselschade of schade door overlijden ongeacht de schuldvraag. Bijvoorbeeld € 7500,00 bij overlijden en € 25.000,-- bij blijvende invaliditeit.

Rechtsbijstand
Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je rechtshulp bij het verhalen van een schade op een derden. Uiteraard is het ook mogelijk om deze dekking uit te breiden naar een rechtsbijstandverzekering verkeer.

Pechhulp
Met pechhulp verzeker je hulpverlening in geval van pech.Bijvoorbeeld bij een mechanisch defect aan je bestelbus.

No-claimbeschermer
Met deze verzekering verzeker je het terugval in kortingspercentage. Heb je een schuldschade dan val je normaal gesproken terug op de bonus/malusladder. Met een no-claimbeschermer ben je verzekerd van dezelfde korting als zonder schade..Let op het aantal schadevrije jaren wordt wel aangepast alsof er een terugval is geweest bij een schuldschade. Een no-claimbeschermer is vaak niet van kracht wanneer er 2 schuldschades in 1 verzekeringsjaar worden geclaimd.

Nieuw of aanschafwaarderegeling
Heb je net een nieuwe bestelbus gekocht dan kun je er ook voor kiezen om de aanschafwaarde of nieuwwaarde voor een bepaalde periode te verzekeren bijvoorbeeld 36 maanden of 24 maanden.

Vervoer van eigen goederen

Ook wel goederentransportverzekering of eigenvervoerders verzekering genoemd. Met deze verzekering is ook de inhoud in Uw bestelwagen verzekerd.

Veelgestelde vragen bestelautoverzekeringen

Onderstaand een overzicht van veelgestelde vragen bij een bestelautoverzekering of bedrijfsautoverzekering.

Top 10 vragen bestelautoverzekering

1Heb ik direct dekking bij een bestelautoverzekering

Ben ik direct verzekerd als ik een bestelautoverzekering aanvraag?

Ja, na het aanvragen van een bestelautoverzekering ontvangt u per mail een bevestiging met een voorlopige dekking. Met deze voorlopige dekking bent u voorlopig verzekerd tot het moment van acceptatie of afwijzing door de verzekeraar. Na acceptatie door de verzekeraar volgt de polis en groene kaart.

Geen voorlopige dekking ontvangen?

Heb je geen voorlopige dekking ontvangen voor je bestelautoverzekering dan kan het zijn dat de verzekeraar nog aanvullende vragen heeft over bijvoorbeeld het schadeverleden, schadevrije jaren of iets dergelijks. Wij nemen in dat geval binnen 1 werkdag contact met je op.

2Ben ik verplicht om mijn bestelauto te verzekeren?

Is het verplicht om je bestelauto te verzekeren?

Ja, in Nederland ben je verplicht om je bestelauto minimaal WA te verzekeren. Je dient een bestelautoverzekering af te sluiten zodra de bestelauto op je naam staat bij het RDW. Heb je geen geldige verzekering afgesloten voor je bestelauto dan kan je daarvoor een boete krijgen van het RDW. Met een WA dekking is je bestelauto alleen verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Wil je ook schade aan je bestelauto verzekeren als gevolg van ruitschade, brand of diefstal? Kies dan voor een beperkt Casco dekking. De uitgebreidste bestelautoverzekering die je kunt afsluiten is de WA + Casco dekking ofwel all-risk dekking.

2Welke gegevens heb ik nodig voor een bestelautoverzekering?

Welke gegevens heeft de verzekeraar nodig bij een bestelautoverzekering?

Bij het aanvragen van een bestelautoverzekering heeft de verzekeraar de volgende gegevens nodig:

 • De gewenste dekking bijvoorbeeld WA, Beperkt Casco of WA + Casco
 • Het aantal te rijden km's op jaarbasis
 • De geboortedatum van de regelmatige bestuurder
 • Het kenteken van de bestelauto heb je deze niet vraag dan telefonisch een offerte aan.
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren uit een beeindigde verzekering
 • De gewenste betalingstermijn
 • Afhankelijk van de dekking de cataloguswaarde en dagwaarde/ aanschafwaarde
 • De meldcode (laatste 4 cijfers van het chassisnummer)
 • Je schade en betalingsverleden
3Is de lading gedekt op een bestelautoverzekering?

Zijn de lading en spullen in de bestelauto ook verzekerd?

De lading of spullen in de bestelauto kun je verzekeren op een eigen vervoerdersverzekering of goederentransportverzekering. Ben je particulier dan zijn de spullen ook vaak verzekerd op de inboedelverzekering. Echter zit hier wel een beperking op / maximale verzekerde som vaak rond de 250 euro per gebeurtenis. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering.

4Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken?

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken op mijn bestelautoverzekering?

Schadevrije jaren bouw je op gedurende de looptijd van een motorrijtuigenverzekering als er sprake is van no-claim korting. Hanteert de verzekeraar geen no-claimkorting dan kan het zijn dat er ook geen schadevrije jaren worden toegepast/ geregistreerd.

Ik heb schadevrije jaren op mijn auto of motorverzekering kan ik deze gebruiken?

Heb je reeds een lopende auto of motorverzekering dan kun je deze jaren niet nogmaals gebruiken op je bestelautoverzekering. Je kunt schadevrije jaren namelijk pas gebruiken als de autoverzekering of motorverzekering is beëindigd. Hierbij mag de verklaring niet ouder zijn dan 3 jaar. Bij beeindiging van een bestelautoverzekering kun je de schadevrije jaren daarna weer gebruiken voor een auto of motorverzekering.

Roy-data en schadevrije jaren

Schadevrije jaren voor je auto of motor worden geregistreerd in de database ROY-DATA. In dit systeem kunnen verzekeraars de opgebouwde schadevrije jaren terugvinden van beeindigde verzekeringen. Het kan ook gebeuren dat er een malus geregistreerd is. Dit wil zeggen dat je in het verleden een schade hebt veroorzaakt, waardoor je bent teruggevallen in schadevrije jaren. Negatieve schadevrije jaren worden dus ook geregistreerd in ROY-DATA. Niet iedere verzekeraar wenst negatieve schadevrije jaren te accepteren. Heb je vragen hierover neem dan contact met ons op.

5Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart?

Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart voor mijn bestelautoverzekering?

Na het afsluiten van een bestelautoverzekering en acceptatie door de verzekeraar ontvang je vaak digitaal de polis en groene kaart. Mocht je gekozen hebben voor een papieren variant dan volgt deze binnen 3 tot 5 werkdagen.De digitale variant volgt vrijwel direct na acceptatie of binnen enkele uren.

6Kan ik ook een zakelijke bestelautoverzekering aanvragen?

Kan ik een zakelijke bestelauto verzekeren?

Ja het is mogelijk om via premie-vergelijken.nl een zakelijke bestelautoverzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om de bestelauto zakelijk te verzekeren dan is het mogelijk om een bestelauto exclusief BTW en BPM te verzekeren. Bij schade wordt het schadebedrag door de verzekeraar exclusief BTW uitgekeerd. De ingehouden BTW kunt U verrekenen bij de belastingdienst met de BTW-aangifte. Door te kiezen voor het niet te verzekeren van de btw kunt u premie besparen op de cascodekking van uw bestelautoverzekering.

7Er rijden meerdere bestuurders in de bestelauto kan dit?

Zijn andere bestuurders ook gedekt op de bestelautoverzekering?

Bij een bestelautoverzekering dien je altijd een vaste bestuurder op te geven. Verzekeraars noemen dit ook wel een regelmatige bestuurder. Rijdt er een jongere bestuurder in dan kan het zijn dat er een verhoogd eigen risico geldt bijvoorbeeld onder de 24 jaar. Rijdt er iemand anders in de bestelauto dan is deze ook gewoon verzekerd op je bestelautoverzekering, mits deze in het bezit is van een geldig Nederlands rijbewijs. Rijdt deze persoon meer in de bestelauto dan jij dan zal je hem of haar als regelmatige bestuurder moeten opgeven. Veroorzaakt de andere bestuurder een schade dan komt dit wel ten laste van jouw no-claimkorting/ schadevrije jaren. Hou hier dus rekening mee als je je bestelauto uitleen aan een vriend of kennis bijvoorbeeld.

8Hoe kan ik een schade melden??

Hoe kan ik een schade melden.

Een schade aan je bestelauto kun je eenvoudig online melden via de polisapp of polismap. Uiteraard kun je ook tijdens kantooruren de schade telefonisch melden. Om een schade in behandeling te kunnen nemen hebben wij altijd een schadeformulier nodig. Ben je alleen WA verzekerd en is de tegenpartij schuldig dan dient de schade verhaald te worden op de tegenpartij. Heb je een rechtsbijstandverzekering afgesloten dan kun je de schade ook daar melden.

Staat je vraag er niet tussen?

Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen.

Of stel je vraag direct aan ons Op de pagina veelgestelde vragen bestelautoverzekeringen staan nog meer vragen.

Voordelen ZZP bestelauto verzekeren premie-vergelijken.nl

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Zzp bestelauto verzekeren met korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 bestelautoverzekeringen voor zzp'er
snel een polis inluis

Snel geregeld

Bestelauto verzekeren zzp'er binnen 3 minuten
compare

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten

Over ons

Polisvoorwaarden bestelautoverzekeringen

Onderstaand een overzicht van verschillende polisvoorwaarden behorende bij bestelautoverzekeringen.

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten via onze website. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over Premie-vergelijken.nl

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen voor de beste verzekering die past bij hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijk

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team van deskundige adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt u vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij:

 • AFM vergunningnr: 12015590
 • KIFID 300.010557
 • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om uw gegevens te beveiligen gebruiken wij een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke u invoert op onze webpagina versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van je financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien u ervoor kiest om via deze website de bestelautoverzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor de bestelautoverzekering en voert u de benodigde gegevens voor een aanvraag zelf in. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht u kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft u liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor u bij het afsluiten van de bestelautoverzekering via internet?

Via onze websites bieden wij u diverse handige tools om een premievergelijking van uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij u hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor u in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt u bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt u de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen gebruiken wij een koppeling van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze site een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . De getoonde verzekeraars bieden deze vergoeding aan omdat zij op onze site vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan u kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer.