Fietsverzekering verplicht?

  • Goedkoopste fietsverzekering afsluiten
  • Vergelijk verzekeraars
  • Exclusieve kortingen voor je fietsverzekering
  • Je fiets verzekeren binnen 3 minuten
  • Telefonisch bereikbaar

Is een fietsverzekering verplicht?

Ben je verplicht om een fietsverzekering af te sluiten?

Het is in Nederland niet verplicht om je fiets te verzekeren. Tenzij je fiets over een kenteken beschikt dan dien je hiervoor een snorfiets of bromfietsverzekering voor af te sluiten. Staat je fiets binnenshuis of bijvoorbeeld in de garage of berging dan valt deze vaak onder de inboedelverzekering. Staat de fiets buiten of bijvoorbeeld op straat dan dien je een aparte fietsverzekering af te sluiten. Met een fietsverzekering verzeker je de fiets voor bijvoorbeeld diefstal en beschadiging.

Onze voordelen voor het fietsverzekering vergelijken.

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Fiets verzekeren met korting!
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Goedkope fietsverzekering afsluiten sinds 2008
snel een polis inluis

Snel geregeld

Snel je fiets verzekeren
compare

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten

Hoe premie vergelijken fietsverzekering?

Bereken fietsverzekering

Bereken premie fietsverzekering

Vergelijk premie fietsverzekering

Vergelijk fietsverzekeringen

Verzend je aanvraag

Je kunt direct je fiets online verzekeren

Polis

Ontvang de polis na acceptatie

Over ons

Sinds 1990 bieden wij verzekeringen aan via ons bedrijf. Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid om online een vergelijking te maken van verschillende producten via premie-vergelijken.nl. Hierbij kijken wij o.a. naar de prijs/ kwaliteitsverhouding van verschillende producten.

Meer over ons

Ons team staat dagelijks klaar voor onze klanten om ze te helpen bij het kiezen van de beste bootverzekering verzekering voor hun situatie. Ook voor wijzigingen het melden van schades of overige vragen zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag en op zaterdag Uiteraard is het ook mogelijk om online een wijziging door te geven, schades te melden of veelgestelde vragen te bekijken.

Onafhankelijkheid

Wij zijn als verzekeringskantoor onafhankelijk zo heeft geen enkele verzekeraar of serviceprovider een (aandelen) of ander belang in onze organisatie. Daarnaast hebben wij geen productieverplichtingen bij bepaalde verzekeraars. Ons team/ adviseurs gaan jaarlijks de schoolbanken in en beschikken over de benodigde diploma's / certificaten zo weet U zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarnaast kijken wij jaarlijks of Uw huidige polis nog up to date is, dit noemen wij de polischeck. Kan Uw polis goedkoper of is er een betere dekking beschikbaar dan ontvangt U vrijblijvend een nieuw voorstel.

Wij zijn aangesloten bij :

  • AFM vergunningnr: 12015590
  • KIFID 300.010557
  • KVK 20123578

Daarnaast zijn wij aangesloten bij stichting erkend financieel adviseur(hypotheken), VBO (makelaardij) NWWI(woningtaxaties)

Beveiliging

Om Uw gegevens te beveiligen gebruiken wij een ssl verbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens welke u invoert op premie-vergelijken.nl versleuteld zijn.

Execution only

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van de financieel adviseur een bootverzekering verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via premie-vergelijken.nl een bootverzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een bootverzekering verzekerings- of bancair product en voert u bij een aanvraag zelf de gegevens in die benodigd zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een bootverzekering via internet?

Via premie-vergelijken.nl bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Ook bij schade bieden wij U hulp om uw schade zo snel mogelijk vergoedt te krijgen. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Wij hebben dan ook gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een directe aanbieder een beter alternatief is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bootverzekering verzekering bovenaan staat. Ook kunt u de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van bootverzekering gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via premie-vergelijken.nl een bootverzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. De getoonde verzekeraars geven ons een vergoeding omdat zij op premie-vergelijken.nl vermeld staan. Premie-vergelijken.nl heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?

Bekijk onze dienstenwijzer.