Tomos verzekering

  • Vergelijk verzekering tomos binnen 3 minuten
  • Vanaf € 0,85 per maand
  • Profiteer van exclusieve kortingen
  • Tot 75% no-claimkorting
  • Ook telefonisch bereikbaar
  • Verzeker opzittenden, rechtsbijstand eenvoudig mee

Tomos verzekering vergelijken

Direct de tomosverzekering vergelijken en afsluiten doe je op premie-vergelijken.nl. . Wil je een Tomos verzekeren tegen diefstal dan is een goedgekeurd slot (klasse 3/4) verplicht! Dit dien je ook in de module aan te geven om een diefstal, (beperkt) casco premie getoond te krijgen

Tomos verzekeren met korting

Vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op. Verzeker de opzittenden en rechtsbijstand eenvoudig mee!

Verzekering tomos afsluiten premie-vergelijken.nl

Verzekering bromfietsen dekking

Wat is gedekt op een bromfietsverzekering? WA WA + Brand / Diefstal WA + Casco
Schade aan derden?
Diefstal,
Brand, ontploffing, explosie?
Vandalisme
Botsen/ slippen/ (om)vallen

Ongevallen opzittenden scooterverzekering

Met de ongevallen opzittenden zijn de bestuurder en passagier allebei verzekerd tijdens een ongeval ongeacht de schuldvraag. De opzittendenverzekering is dan ook zeker aan te raden bij een scooterverzekering. De verzekerde som bij overlijden en blijvende invaliditeit bepaal jezelf. Bijvoorbeeld € 7500,-- bij overlijden en € 30.000,-- bij blijvende invaliditeit.

Schadeverzekering opzittenden scooterverzekering

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om te kiezen voor een schadeverzekering voor opzittenden. De schadeverzekering opzittenden biedt dekking voor zowel de bestuurder als passagier. De schadeverzekering opzittenden heeft een uitgebreidere dekking dan de ongevallenverzekering voor opzittenden.

Rechtsbijstand verzekering scooter

Deze verzekering biedt dekking bij het verhalen van een schade op de schuldige / tegenpartij. Met de rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp voor het verhalen van je schade. Heb je geen rechtsbijstandverzekering dan dien je dit in de meeste gevallen zelf te organiseren. Beschik je al over een gezinsrechtsbijstandverzekering dan biedt deze vaak dekking als de module verkeer is meeverzekerd.

Scooterverzekering nieuwwaarde of aanschafwaarde

Sommige verzekeraars bieden een nieuwwaarde of aanschafwaarderegeling aan. Handig als je bijvoorbeeld de eerste eigenaar bent. Je scooter is dan voor een periode van 3 jaar verzekerd tegen nieuwwaarde.

Veelgestelde vragen scooterverzekering

Onderstaand een overzicht van veelgestelde vragen bij een bromfietsverzekering of scooterverzekering.

Top 10 vragen scooterverzekering

1Ben ik direct verzekerd als ik een scooterverzekering afsluit?

Ben ik direct verzekerd als ik een scooterverzekering aanvraag?

Ja, na het aanvragen van een scooterverzekering ontvangt u per mail een bevestiging met een voorlopige dekking. Met deze voorlopige dekking bent u voorlopig verzekerd tot het moment van acceptatie of afwijzing door de verzekeraar. Na acceptatie volgt de polis en groene kaart.

Geen voorlopige dekking ontvangen?

Heb je geen voorlopige dekking ontvangen voor je scooterverzekering dan kan het zijn dat de verzekeraar nog aanvullende vragen heeft over bijvoorbeeld het schadeverleden of iets dergelijks. Wij nemen in dat geval binnen 1 werkdag contact met je op.

2Ben ik verplicht om mijn scooter te verzekeren?

Is het verplicht om mijn scooter te verzekeren?

Ja, in Nederland ben je verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren. Je dient een scooterverzekering af te sluiten zodra de scooter op je naam staat bij het RDW. Heb je geen geldige verzekering afgesloten voor je scooter dan kan je daarvoor een boete krijgen van +/- € 400,--. Met een WA dekking ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Wil je je scooter ook tegen schade verzekeren zoals bijvoorbeeld diefstal kies dan voor een WA + Beperkt Casco dekking of WA + Casco dekking.

3Moet ik een goedgekeurd slot hebben??

Moet ik een goedgekeurd slot hebben voor mijn scooterverzekering?

In principe is het altijd verstandig om je scooter goed op slot te zetten. De meeste verzekeraars hebben als eis dat bij een diefstaldekking de scooter minimaal op slot moet staan met een goedgekeurd slot. ART- klasse 3 of 4 goedgekeurd. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van je scooterverzekering. Stond de scooter niet op slot met een goedgekeurd slot bij diefstal dan kan het zijn dat je geen uitkering ontvangt. Vraag bij je rijwielhandel of reparateur na welke sloten goedgekeurd zijn om problemen te voorkomen.

4Ben ik verzekerd met een opgevoerde scooter/ brommer?

Ben ik verzekerd als mijn scooter of bromfiets is opgevoerd?

Nee, de meeste verzekeraars hebben een uitsluiting in de polisvoorwaarden staan dat schade ontstaan met een opgevoerde bromfiets of scooter niet verzekerd is.

5Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken?

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken op mijn scooterverzekering?

Schadevrije jaren bouw je op gedurende de looptijd van een motorrijtuigenverzekering als er sprake is van no-claim korting. Hanteert de verzekeraar geen no-claimkorting dan kan het zijn dat er ook geen schadevrije jaren worden toegepast/ geregistreerd.

Ik heb schadevrije jaren op mijn auto of motorverzekering kan ik deze gebruiken?

Heb je reeds een lopende auto of motorverzekering dan kun je deze jaren niet nogmaals gebruiken op je scooterverzekering. Je kunt schadevrije jaren namelijk pas gebruiken als de autoverzekering of motorverzekering is beëindigd. Hierbij mag de verklaring niet ouder zijn dan 3 jaar. Bij scooterverzekeringen is het daarnaast ook zo dat de schadevrije jaren daarna vaak niet meer gebruikt kunnen worden op de autoverzekering. Bedenk dus van te voren goed of je de jaren van een beeindigde autoverzekering wil inbrengen op je bromfietsverzekering.

Roy-data en schadevrije jaren

Schadevrije jaren voor je auto of motor worden geregistreerd in de database ROY-DATA. Bij een scooter of bromfietsverzekering worden deze vaak niet geregistreerd in ROY-DATA maar verstrekt in fysieke vorm op papier of digitaal. Heb jij dus een oude bromfiets of scooterverzekering gehad dan kun je deze jaren gebruiken door de no-claimsverklaring aan te leveren.

6Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart?

Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart voor mijn scooterverzekering?

Na het afsluiten van een scooterverzekering en acceptatie door de verzekeraar ontvang je vaak digitaal de polis en groene kaart. Mocht je gekozen hebben voor een papieren variant dan volgt deze binnen 3 tot 5 werkdagen.

7Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten?

Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten bij een scooterverzekering?

Er zijn verschillende aanvullende dekkingen die je af kunt sluiten naast je scooterverzekering zoals:

  • Ongevallenverzekering voor opzittenden. Biedt dekking bij overlijden en blijvende invaliditeit van bestuurder en passagier.
  • Rechtsbijstandverzekering geeft dekking voor het verhalen van een schade op een derde/ tegenpartij
8Ik gebruik mijn scooter niet moet ik hem dan toch verzekeren?

Ik gebruik mijn scooter niet meer hij staat in de schuur/ garage.

Gebruik je de scooter al een tijdje niet meer en staat deze onaangeraakt in de schuur dan moet je de scooter toch verzekeren zolang het kenteken op je naam staat. Als je het kenteken laat schorsen kun je wel onder de verzekeringsplicht uitkomen. Stuur dan het schorsingsbewijs naar ons op.

Na 1 jaar schorsing

Let op heb je een schorsing doorgegeven dan wodt de schorsing na 1 jaar automatisch ongedaan gemaakt en het kenteken wederom aangemeld bij het RDW. Je moet de scooter dan opnieuw verzekeren of opnieuw in schorsing plaatsen bij het RDW.

9Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen of beeindigen of overstappen?

Hoe kan ik mijn scooterverzekering opzeggen of beeindigen?

Normaal gesproken is de looptijd van een scooterverzekering 1 jaar. Na 1 jaar kun je, je huidige verzekering opzeggen of beeindigen met een opzegtermijn van 30 dagen.Na die 30 dagen kun je dan een nieuwe verzekering afsluiten bij een andere verzekeraar.

Verkoop scooter

Heb je je scooter verkocht dan kun je de scooterverzekering beeindigen door middel van een vrijwaringsbewijs. Het enige wat je dan moet doen is een kopie opsturen van je vrijwaringsbewijs naar je verzekeraar of tussenpersoon.

10Hoe kan ik een schade melden?

Hoe kan ik een schade melden aan mijn scooter?

Heb je een schade geleden of veroorzaakt dan dien je een Europees aanrijdingsformulier/ schadeformulier aan te leveren. De schade kun je ook eenvoudig melden via de polismap of polis-app.. Heb je andere vragen over een schade neem dan contact met ons op.

Staat je vraag er niet tussen?

Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen.

Of stel je vraag direct aan ons Op de pagina veelgestelde vragen scooterverzekering staan nog meer vragen.

Onze voordelen voor het scooterverzekering vergelijken.

exclusieve korting

Exclusieve kortingen

Exclusieve korting verzekering tomos
Sinds 2008

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 Tomos verzekeren
snel een polis inluis

Snel geregeld

Verzeker je Tomos snel
compare

Onafhankelijk

Meerdere verzekeraars en producten