[rev_slider inboedelverzekering]

Inboedelverzekering vergelijken

Vergelijk de inboedelverzekering voor je gezin via onderstaande module en sluit direct de inboedelverzekering voor je gezin af met korting! De inboedelverzekering wordt vaak aangeboden in een pakketverzekering.

Vragen of hulp nodig?
Neem contact met ons op.

Premie inboedelverzekering vergelijken

Er zijn verschillende soorten dekkingen te vinden voor de inboedelverzekeringen. Voor exacte informatie verwijzen wij U naar de polisvoorwaarden van de verzekering. Tevens adviseren wij U gebruik te maken van de inboedelwaardemeter dit om onderverzekering te voorkomen en de eventuele gevolgen hiervan te voorkomen. Het verzekeren van Uw inboedel gebeurt op basis van nieuwwaarde.

Wat is verzekerd op de inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering zijn de goederen/ roerende zaken die tot de particuliere huishouding behoren verzekerd. Bij een huurwoning kan het huurdersbelang worden meeverzekerd, bij sommige verzekeraars is het standaard bedrag hiervoor € 2500,-- uiteraard kunt U dit bedrag verhogen bij bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe keuken. Ook glas kan eenvoudig worden verzekerd.

Dekkingen/ dekkingsvormen

Uitgebreide dekking

Dekking voor: brand, blikseminslag, ontploffing, storm , waterschade, olie, rook en roet diefstal en vandalisme, aanrijding en aanvaring , waterschade door lek aquarium, waterschade door lekkend waterbed, omvallen bomen, kranen en heistellingen onvoorzien springen van waterleidingen door vorst beroving, diefstal en afpersing met geweld

Extra uitgebreide dekking

Dekking voor: brand, blikseminslag, ontploffing, storm , waterschade, olie, rook en roet diefstal en vandalisme, aanrijding en aanvaring , waterschade door lek aquarium, waterschade door lekkend waterbed, omvallen bomen, kranen en heistellingen onvoorzien springen van waterleidingen door vorst beroving, diefstal en afpersing met geweld, schroei-, zeng- en smeltschade schade door neerslag die via de begane grond of de openbare weg binnenstroomt schade aan inhoud van koelkasten en diepvriezer t.g.v. het uitvallen van de stroom hak- en breekwerk dat verricht moet worden om een defect in waterleiding op te sporen. Biedt vaak ook dekking voor tuinmeubelen, tuingereedschap, wasgoed e.d.

Meest uitgebreide dekking (all-risk dekking)

Dekt alle overige van buitenkomende onheilen. Schade door huisdieren is echter vaak uitgesloten.

Wat is niet verzekerd/ uitsluitingen:

 • Schade door overstromingen;
 • Schade door aardbevingen;
 • Schade door molest (oorlogsgeweld);
 • Schade door atoomkernreacties.
 • Vaak is er een beperkte dekking voor geld en geldswaardigheidspapier.
 • Ook audovisueel apparatuur is in de grote steden vaak tot een bepaald maximum verzekerd.

Veelgestelde vragen

Is een inboedelverzekering verplicht?
Nee, U bent niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Uiteraard is het wel verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten de financiele gevolgen zijn vaak niet te overzien bij een grote brand of waterschade.
Wat is de verzekerde som?
De verzekerde som van een inboedelverzekering wordt vaak vastgesteld door het gebruik van een inboedelwaardemeter. Met een inboedelwaardemeter wordt aan de hand van een paar vragen de verzekerde som vastgesteld. De verzekerde som is de nieuwwaarde van Uw inboedel. Denk hierbij aan meubels, kleding, audio-visueel apparatuur etc.
Wat valt er onder een inboedelverzekering?
Met een inboedelverzekering verzeker je eigenlijk de roerende zaken welke zich binnen de woning bevinden. Denk hierbij aan audioinstallatie, tv, meubels, kleding, overige huishoudelijke artikelen etc. Vaak is het ook zo dat bijvoorbeeld tuinmeubels, wasgoed en dergelijke buiten zijn meeverzekerd.Uiteraard kun je ook kiezen voor een dekking buiten de woning hierbij kun jij bijvoorbeeld mobiele apparatuur/ telefoons meeverzekeren. De buitenhuisdekking is verschillend per verzekeraar.
Ik heb een huurwoning en verbeteringen aangebracht?
Heb je een huurwoning/ appartement dan kun je eventuele zelf aangebrachte verbeteringen meeverzekeren op de verzekering van je inboedel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aangebrachte aanbouw, keuken, parket, vloerverwarming, en overige zaken. Het extra bedrag hiervoor verzeker je op een zogenaamde huurdersbelangverzekering. De inboedelverzekering heeft vaak een standaard verzekerd bedrag voor de woningverbeteringen bijvoorbeeld € 2500,--
Kan ik korting krijgen op mijn inboedelverzekering?

Ja, sommige verzekeraars geven een korting op de premie voor je inboedelverzekering als je een over een certificaat beschikt. Dit certificaat is het politiekeurmerk veilige woning. De korting op de premie kan oplopen tot 15-20% van de premie. Meer ifnformatie over het politiekeurmerk bekijk de website politiekeurmerk.nl

Kan ik korting krijgen als ik meerdere verzekeringen onderbreng?
Ja het is mogelijk om een aantrekkelijke korting te krijgen op je verzekeringen als je meerdere verzekeringen onderbrengt in een pakketverzekering. Meer informatie over pakketkorting neem dan contact met ons op.

Wat is assurantiebelasting?
Assurantiebelasting is een vorm van belasting die je betaalt over schadeverzekeringen. De hoogte van de assurantiebelasting bedraagt op dit moment 21%.
Ben ik direct verzekerd?

Na het aanvragen van een verzekering voor je inboedel ontvang je per mail een bevestiging van de aanvraag per mail.

Voorlopige dekking
In de aanvraag wordt aangegeven of er een voorlopige dekking van kracht is. Het kan zijn dat de verzekeraar nog aanvullende gegevens nodig heeft. Heeft de verzekeraar de aanvraag geaccepteerd dan ontvang je de polis z.s.m. per mail of per post.

Hoe werkt het inboedelverzekering afsluiten?

 • Vergelijk premies en voorwaarden
 • Kies de gewenste verzekeraar
 • Vraag de gewenste verzekering aan
 • Na het aanvragen volgt er een mail
 • Na acceptatie volgt de polis

Premie inboedelverzekering?

Hoe wordt de premie bepaald voor een inboedelverzekering? De premie van een inboedelverzekering is afhankelijk van de volgende factoren.

 • Samenstelling gezin of alleenstaand
 • Verzekerde som (nieuwwaarde)
 • Regio waarin men woonachtig is
 • Gewenste dekking
 • Gekozen eigen risico
 • Eventueel pakketkorting met andere verzekeringen

Vergelijk inboedelverzekering op prijs dekking en voorwaarden

Meer over ons

Sinds 2008 bieden wij verzekeringen aan via internet. De oorspronkelijke oprichting van ons kantoor heeft in 1990 plaatsgevonden.

Ons kantoor heeft meerde deskundige adviseurs in dienst die U kunnen helpen bij het kiezen van de juiste verzekering tegen een voordelig tarief.

Wij zijn aangesloten bij de AFM (vergunningen) en KIFID

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw scooterverzekering maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Meer informatie over execution only:

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs van de verzekering, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U de polisvoorwaarden en het eigen risico met elkaar vergelijken van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer. | of neem een kijkje op onze website www.mathekuijpers.nl