[rev_slider alias="scooterverzekering"][/rev_slider]

Artikel 34 verklaring scooterverzekering

In Nederland is het verplicht om een bromfiets of scooter te verzekeren. Om te controleren of kentekenhouders zich hier aan houden voert het RDW een steekproef uit. Een steekproef wil niets anders zeggen dan dat het RDW bekijkt of de aangemelde kentekens ook verzekerd zijn.

Controle door RDW en geen bromfietsverzekering?

Indien blijkt dat het kenteken wel is aangemeld bij het RDW maar niet verzekerd is, dan vraagt het RDW aan de kentekenhouder om dit aan te tonen door middel van een artikel-34 verklaring WAM. Met een artikel 34 verklaring geeft de verzekeraar aan bij het RDW dat bromfiets of scooter wel is verzekerd op de peildatum.

Wat kost het als je niet kunt aantonen dat de bromfiets of scooter verzekerd is?

De boete bedraagt op dit moment (2019) +/-€400,-- voor bromfietsen en scooters.

Wanneer geeft de verzekeraar geen artikel 34 verklaring WAM af?

De verzekeraar kan ook besluiten om geen artikel 34 verklaring af te geven bijvoorbeeld als de premie niet op tijd betaald is. De premie wordt door meeste verzekeraars automatisch geincasseerd ben je te laat met betalen dan ontvang je hiervoor vaak aanmaningen. Na ontvangst van een aanmaning kun je de premie alsnog voldoen, na de derde aanmaning meldt de verzekeraar het kenteken af bij het RDW. Dit wil zeggen dat de verzekeraar aangeeft dat het kenteken van een bepaalde datum niet meer is verzekerd. Betaal je dan alsnog de premie dan wordt het kenteken weer aangemeld een dag na ontvangst van de premie door de verzekeraar.

Hoe kan ik een artikel 34 verklaring aanvragen?

Heb je netjes de premie voldaan en een verzekering afgesloten dan kun je een artikel 34 verklaring aanvragen. Om een artikel 34 verklaring af te kunnen geven heeft de verzekeraar de brief van het rdw nodig waarin wordt aangegeven op welke datum zij gecontroleerd hebben.

De brief van het RDW met het verzoek van een artikel 34verklaring kun je naar ons mailen:

info@premie-vergelijken.nl

Onze voordelen

  • Sinds 2008 actief
  • Exclusieve kortingen
  • Scooterverzekering vergelijken
  • Gratis polisapp
Artikel 34 verklaring
Wij gebruiken analytische cookies om onze website te kunnen verbeteren. Meer informatie kunt u bekijken onder privacy.
Lees meer